4 secrete naturale pentru tratarea ulcerelor bucale (stomatita aftoasă)

152

 Ce este exact ulcerul bucal?

Ulcerele bucale (stomatita aftoasă) sunt leziuni dureroase la nivelul gurii, sub buze sau la baza gingiilor. Acestea mai sunt cunoscute sub denumirea de „afte” sau „ulcere aftoase”.
Cei mai predispuși la infectarea cu ulcer bucal sunt femeile, adolescenții și persoanele cu antecedente familiale.
Din fericire, nu este o boală contagioasă și poate fi ușor tratabilă în stadiul incipient prin remedii la domiciliu. Aceste remedii casnice pentru ulcerele bucale pot ajuta la eliminarea lor în 1 sau 2 săptămâni.

 Cauzele și simptomele ulcerelor bucale

Nu există o cauză exactă a apariției ulcerelor bucale, se poate întâmpla fie din cauza mușcăturilor accidentale sau spălarea dinților foarte puternic. Să enumerăm câteva dintre cauzele frecvente ale ulcerului bucal:
– Deficiențe de vitamina B12, zinc sau fier
– Sensibilitate la alimente, în special la alimente acide.
– Sindrom premenstrual la femei.
– Infecție virală sau fungică sau bacteriană comună la nivelul gurii.
Igiena orală slabă.
Lipsa de odihnă poate fi, de asemenea, un motiv.
Există simptome specifice în afară de ulcerul din gură, care poate varia de la ușoară la moderată și majoră. Durerea poate varia și poate dispărea în 1 sau 2 săptămâni dacă se acordă o îngrijire adecvată. O persoană se poate confrunta cu problema alimentației, iar ulcerele majore ale gurii pot dura câteva săptămâni până se vindecă și pot lăsa cicatrice.

1. Ulei de cocos :

Fiind un agent antimicrobian și antiinflamator, uleiul de cocos poate ajuta la reducerea inflamației și durerii asociată cu ulcerul.
Luați o minge de bumbac curat, înmuiați-l în uleiul de nucă de cocos și aplicați-l pe rană.
Dacă nu vă simțiți confortabil cu tamponul de bumbac, puteți aplica uleiul direct pe ulcer. Puteți urma aceeași procedură și cu uleiul de cuișoare.

2. Apă sărată:

Unul dintre cele mai simple și mai bune remedii este gargara cu apă sărată. Apa sărată acționează ca un agent osmotic și ajută la curățarea și susținerea vindecării printr-un proces numit osmoza. Acest lucru ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare din gură, lăsând rana curată. Se face gargară de două ori pe zi cu apă sărată Puteți înlocui apa sărată cu bicarbonat de sodiu. Acesta va oferi un beneficiu similar.

3.  Frunzele Tulsi:

Tulsi, cunoscut și sub numele de busuioc sfânt, are multe beneficii pentru sănătate. Tulsi are proprietăți anti-bacteriene și această activitate poate acționa ca un dezinfectant oral eficient pentru uciderea germenilor din gură.
Acest lucru poate ajuta la ameliorarea simptomelor ulcerelor bucale. De asemenea, reduce mediul acid din interiorul gurii, reducând astfel daunele provocate de acid.
Mestecați 5 – 6 frunze proaspete de tulsi dimineața și apoi beți apă.

4. Miere:

Mierea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.
Studiile au arătat că mierea este eficientă în reducerea dimensiunii și durerii ulcerelor bucale. Aplicați zilnic puțină miere pe zona afectată de 3 până la 4 ori pe zi. Utilizați miere brută nefiltrată și evitați-o pe cea pasteurizată (prin pasteurizare dispar aproape toți nutrienții).
În afară de aceste 4 remedii simple, încercați să aveți o dietă echilibrată și să evitați foarte mult ulei și mâncare picantă în rutina zilnică. Anumite alimente pot crește mediul acid din interiorul gurii și agravează simptomele.
Alegeți felul potrivit de alimente și păstrați zona afectată curată și departe de bacteriile dăunătoare. Includeți alimente moi, cum ar fi iaurt, banane, papaya, ouă fierte, brânză etc., care vă ajută, de asemenea, să vă țineți sub control valoarea PH.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.