5 cauze ale transpirației la femeile de peste 40 de ani după menopauză

733

Avem tendința de a transpira foarte mult după un antrenament intens sau când depunem un efort fizic intens pentru o perioadă lungă de timp.

Dar dacă ai peste 40 de ani și te trezești învelit în cearșafuri transpirate sau observi că palmele îți transpiră frecvent, este posibil să suferi de o boală sau să ai vreo boală sau reacție fizică, nu doar menopauză sau perimenopauză.

Majoritatea femeilor cu vârsta peste 40 de ani încep să se confrunte cu probleme hormonale, ducând la transpirații nocturne , care durează în medie 4 până la 8 ani.

Cu toate acestea, nu toată transpirația se datorează hormonilor. Există multe afecțiuni patologice care provoacă transpirație imprevizibilă.

Cauzele transpirațiilor nocturne nu sunt legate de menopauză
Cel mai adesea, începutul etapei de perimenopauză este direct legat de transpirațiile nocturne, totuși, putem observa aceste simptome și la cei care au diverse afecțiuni, precum cele menționate mai jos.

1. Efectul secundar al medicamentelor
Unele analgezice, medicamente pentru inimă, antihipertensive și antidepresive, care sunt luate de multe femei peste 40 de ani, pot provoca transpirații nocturne.

Se estimează că 23% dintre femeile cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani folosesc antidepresive, o rată mai mare decât orice grupă de vârstă. 22% dintre persoanele care iau antidepresive transpira excesiv.

2. Diabet
Hipoglicemia este o cauză comună a transpirației . Nu toți cei care transpiră mult din cauza diabetului sunt expuși riscului, dar vârsta de 40 de ani, un stil de viață sedentar și mărirea circumferinței taliei cresc rezistența la insulină și riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Excesul de greutate provoacă oricum mai multă transpirație.

3. Problema de tiroidă
Hipertiroidismul ne accelerează metabolismul și poate duce la pierderea în greutate, aritmii și transpirație excesivă. Tulburările tiroidiene care încep când femeile au peste 40 de ani pot grăbi menopauza.

4. Infecții
O infecție poate să nu fie imediat vizibilă, de exemplu tuberculoza se manifestă prin transpirație abundentă. Deși rară, osteomielita, o infecție osoasă care afectează vertebrele sau pelvisul, poate provoca și transpirație excesivă.

Infecțiile bacteriene care provoacă endocardită sau inflamarea valvelor cardiace provoacă și transpirații nocturne ca simptom principal.

5. Tulburări de somn
Tulburarea de somn poate provoca transpirație excesivă . Un caz tipic este apneea în somn, care se datorează obstrucției căilor respiratorii și provoacă scăderea sau oprirea respirației pentru câteva secunde.

Este mai frecventă la bărbați, dar la femei riscul crește pe măsură ce intră în menopauză sau când se apropie de patruzeci de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.