7 utilizări inedite al laptelui mai puțin știute pentru casă, înțepături de insecte, frumusețe…

370

Folosiți laptele pentru a vă calma ochii atunci când vă ustură

De multe ori s-a întâmplat să ne usture ochii. Este foarte enervant că nu ne putem descurca întotdeauna atât de repede. Deci, în acest caz, mai întâi vă puteți spăla fața cu lapte, apoi clătiți cu apă.

Dacă nu vedeți încă rezultate, puteți pune o cantitate mică de lapte în ochiul usturător. Clătește cu apă și ochii tăi se vor calma aproape imediat.

Folosiți laptele ca îngrășământ

Laptele a fost folosit ca îngrășământ pe vremuri și există câteva motive importante pentru care acest lucru a fost făcut. În primul rând, ajută plantele să crească. Apoi previne deficiențele de calciu și combate mucegaiul. De asemenea, poate preveni dezvoltarea de boli a plantei.

Se toarnă lapte în jurul bazei plantei, astfel încât rădăcinile să-l absoarbă încet sau așezați o sticlă de lapte pe dos. Rețineți însă că nu trebuie să amestecați laptele cu alte îngrășăminte.

Vă puteți îndrepta părul cu lapte

Utilizarea laptelui în păr îi va ajuta să devină mai puternic și mai strălucitor. De asemenea, vă va ajuta părul să se îndrepte mai ușor. Tot ce aveți nevoie este un pieptene, o sticlă de pulverizare și 1/3 cană de lapte.

După ce ați umplut sticla, începeți să pulverizați, să vă masați și să vă pieptănați părul. Acordați-vă părului ceva timp pentru a absorbi laptele și apoi clătiți, astfel încât să nu miroasă mai târziu. Această practică ajută părul ondulat și nu foarte creț.

Puteți face vopsea cu lapte

Laptele este ingredientul principal în producția de coloranți, deoarece acționează ca un liant pentru coloranți. De fapt, culoarea laptelui a fost folosită în Egiptul antic.

Celelalte ingrediente de care aveți nevoie pentru a face acest tip de vopsea sunt lămâia, sita, pânza și vopseaua acrilică sau vopseaua uscată. Doar asigurați-vă că îl aplicați rapid, astfel încât să nu se strice. Mirosul acru al pereților va dispărea imediat ce se usucă.

Folosiți lapte pentru a îndepărta machiajul

Laptele nu este numai bun pentru părul nostru, ci și pentru pielea noastră. Deci, în loc să folosiți substanțe chimice pentru a îndepărta machiajul, folosiți lapte. Aplică puțin lapte pe față și apoi șterge-l cu puțin bumbac sau o cârpă.

Beneficiul suplimentar este că proteinele și grăsimile din lapte vă pot ajuta să vă mențineți pielea hidratată, ajutându-o să păstreze umezeala.

Puteți folosi laptele pentru a reduce inflamația înțepăturilor de insecte

Proteina din lapte va calma pielea după o mușcătură de țânțar. Dar nu folosiți doar lapte. Se amestecă cu apă, se înmoaie o batistă și se întinde pe inflamație. Același amestec de lapte poate fi utilizat și pentru arsurile solare.

Scăpați de mușcăturile de insecte din lapte

Folosiți lapte pentru a curăța suprafețele din piele

Fie că doriți să vă curățați geanta de piele, canapeaua sau pantofii, laptele vă poate ajuta să îndepărtați petele și zgârieturile. Este minunat, deoarece nu numai că este o soluție ieftină, dar nu elimină uleiurile naturale din material.

Cu toate acestea, odată ce ștergeți zona pătată, asigurați-vă că curățați zona cu o cârpă diferită pentru a elimina excesul de lapte și pentru a evita mirosurile neplăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.