Ingrediente: Oua – 2 buc, Zahar – 1 pahar, Vanilina – dupa gust, Kefir – 200 ml, Ulei de floarea soarelui – 3 linguri, Faina – 2 cani ( mai mult sau mai putin),praf de copt – 1 lingurita, Mere – 2 buc, Cirese – 200 gr
Mod de preparare:
Intr-un bol punem ouale si zaharul si le batem cu un mixer pana incep sa isi schimbe culoarea.
Adaugam kefirul si mixam in continuare. Adaugam cele 3 linguri de ulei pe rand, amestecand continuu.
Cernem faina, praful de copt si adaugam si zaharul vanilat, amestecam cu restul compozitiei.
Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma torunda de tort.
Turnam jumatate din aluat. Taiem merele felii si le aseram peste aluat.
Punem cealalta jumatate de aluat peste mere, apoi punem ciresele, fie ca sunt proaspete, fie ca sunt scurse din compot.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute. Verificam cu scobitoarea.