Acad. Ovidiu Bojor ne spune care sunt orele de masa ideale

241

Orele ideale pentru masa principala

Este bine ca atunci cand ne asezam la masa sa ne luam cateva clipe de liniste, sa ne pregatim in tihna pentru masa. Apoi, orele ideale pentru masa principala sunt, conform academicianului 12:00 sau 14:00.

„In primul rand trebuie sa avem cel putin doua minute de reculegere. Sa ne detasam de absolut orice din jurul nostru, de eforturi, de ganduri rele, iar dupa aceea sa inchidem televizorul, sa angajam cat mai putine discutii in timpul mesei si vom obtine niste rezultate formidabile”, scrie doctorulzilei.ro.

Un alt lucru important la masa este masticatia. Multe persoane infuleca mesele principale in fata calculatoarelor, fara sa se gandeasca ca digestia incepe in gura.

Ovidiu Bojor este de parere ca pana si supa trebuie mestecata de 3 ori in gura, iar mancarea solida de cel putin zece ori. In plus, acesta ne indeamna sa terminam ce avem in gura, abia apoi sa luam urmatoarea inghititura.

Pe langa aceste obiceiuri usor de respectat, mancarea cat mai organica este cea mai sanatoasa

Stim cu totii ca un consum de grasimi si carbohidrati sunt problema oricarui program dietetic.

Astfel, orice dieta functioneaza asupra reducerii cantitatii de grasimi pe care le consumati de obicei pe zi cu inlocuitori mai sanatosi.

Una dintre cele mai sanatoase grasimi promovate in industria alimentara organica sunt acizii grasi omega-3.

Mancarea organica mai sanatoasa

Sigur, puteti achizitiona suplimente omega-3 de la orice farmacie, dar problema este ca nu veti putea obtine beneficiile lor daca continuati sa consumati carbohidrati.

In schimb, puteti consuma lapte, carne sau alte produse organice, deoarece acestea contin in mod normal acizi grasi omega-3.

Grasimile din alimentele ecologice sunt mai putin saturate decat in ​​produsele alimentare industriale.

Alimentele organice contin, de asemenea, cu aproape 50% mai multi acizi grasi omega-3 decat produsele alimentare obisnuite, in principal datorita faptului ca animalele organice consuma iarba si sunt expuse naturii in aer liber de cele mai multe ori.

Din pacate, OMG-urile (organisme modificate genetic) constituie de obicei o mare parte din produsele pe care le consumam pe piata.

Desi nu este foarte clar daca acestea au un efect daunator direct asupra corpurilor umane, multi oameni cred ca sunt legate indirect de Alzheimer, cancer, alergii si chiar infertilitate.

Inca se efectueaza cercetari pentru a intelege daca pot fi daunatoare sanatatii noastre, dar pana cand nu exista dovezi stiintifice care sa sustina acest lucru, OMG-urile vor continua sa existe in produsele de consum.

Din fericire, alimentele organice nu au fost niciodata modificate genetic sau chimic si de aceea poate fi cel mai bun mod de a evita consumul de OMG-uri.

Vitamine si minerale

Pentru a va stimula sistemul imunitar, veti avea nevoie de vitamine, cum ar fi vitaminele A, C, D si E, antioxidanti, minerale, cum ar fi fosforul si magneziul, si acizi grasi sanatosi, care exista in mod natural in alimentele organice.

Acest lucru nu inseamna ca nu puteti gasi aceste componente in produsele alimentare de pe piata.

Cu toate acestea, produsele alimentare industriale sunt, de asemenea, tratate cu hormoni de crestere si antibiotice, care va pot afecta sistemul imunitar, facandu-l susceptibil la alergeni si boli.

Pe de alta parte, daca consumati alimente ecologice, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la toate acestea.

Nu este usor sa treceti in totalitate la o dieta organica, dar beneficiile pe care le veti obtine dintr-o astfel de dieta pot schimba jocul.

Ce este si mai bine este ca acum exista mai multe servicii si restaurante care raspund nevoilor consumatorilor de alimente organice si ofera diferite feluri de mancare organice pentru a satisface toate gusturile, asa ca incepeti sa va ganditi ecologic pentru a va proteja sanatatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.