Alicina este substanța ce face usturoiul atât de sănătos! Beneficii, utilizări si dozare

822

Plantele pot părea lipsite de apărare atunci când vine vorba de îndepărtarea dăunătorilor, rozătoarelor și a altor prădători, dar de fapt au o armă secretă: mirosuri și gusturi înțepătoare sub formă de fitochimicale, care uneori sunt toxice pentru creaturile mici atunci când sunt ingerate.

Alicina, produsă în usturoi, este un exemplu de compus care are aceste efecte.
Studiile au constatat că, indiferent dacă consumați usturoi sau consumați suplimente de alicină, alicina poate ajuta la tratarea infecțiilor, poate susține funcția cardiovasculară și multe altele.

Ce este Alicina?

Alicina este definită ca un compus organosulfuric care se obține din usturoi.
Acest compus se formează după ce enzima alininază transformă alina în alicină.
Suplimentele de alicină sunt denumite mai exact „pastile de usturoi”, deoarece conțin o serie de compuși activi. Alicina este responsabilă pentru mirosul și gustul de usturoi.
Compușii creați de alicină sunt considerați a fi foarte volatili. Eliberează hidrogen sulfurat, motiv pentru care sunt atât de înțepători.

Cum se extrage alicina din usturoi? Alicina purificată nu este de fapt comercializată, deoarece nu este foarte stabilă.
În ceea ce privește biodisponibilitatea sa , alicina este considerată a fi un compus „instabil”, deoarece este prezent doar în usturoiul proaspăt, neîncălzit, care a fost tăiat sau zdrobit, dar nu gătit. Compoziția sa chimică se schimbă rapid odată ce este extrasă și consumată pe măsură ce intră în tractul gastrointestinal, plus că are un „miros ofensator”, ceea ce înseamnă că puțini oameni ar fi dispuși să-l inghită.
Există două clase principale de compuși organosulfurici găsiți în cuișoarele întregi de usturoi: L-cisteina sulfoxizi și p-pidide γ-glutamil-L-cisteină.

Alicina se descompune pentru a forma o varietate de compuși organosulfurici, care sunt asociați cu efecte protectoare. Acestea includ trisulfură de dialil (DATS), disulfură de dialil (DADS) și sulfură de dialil (DAS).
Dialil trisulfada este mai stabilă decât alicina, deci este utilizată în suplimente și medicamente în scopuri precum tratarea infecțiilor bacteriene, fungice și parazitare.
Utilizări

Potrivit publicației Phytochemicals, usturoiul conține mulți compuși de sulf și fitochimicale, cei mai importanți trei fiind alina, metina și S-alilcisteina. Împreună, acestea s-au dovedit a avea efecte terapeutice, inclusiv efecte antibacteriene, antifungice, hipolipidemice, antioxidante, anticancerigene și multe altele.
Mai multe tipuri diferite de suplimente de usturoi sunt acum disponibile. Nivelurile de compuși organosulfurici furnizați de aceste suplimente depind de modul în care au fost produși.

Deoarece are o gamă largă de activități biologice și se descompune pentru a forma alți compuși organosulfurici, utilizările alicinei includ:
Combaterea infecțiilor, datorită activității sale antimicrobiene
Protejarea sănătății inimii, de exemplu datorită efectelor sale de scădere a colesterolului și a tensiunii arteriale
Potențial să ajute la protejarea împotriva formării cancerului
Protejarea creierului de stresul oxidativ
Îndepărtarea insectelor și microorganismelor

Cel mai bun mod de a obține

Cel mai bun mod de a obține alicină este de a mânca usturoi proaspăt care a fost zdrobit sau feliat. Usturoiul proaspăt, neprăjit, trebuie zdrobit, feliat sau mestecat pentru a maximiza producția de alicină.
S-a demonstrat că usturoiul preparat termic reduce efectele sale antioxidante, antibacteriene și vasculare, deoarece modifică compoziția chimică a compușilor cu sulf. Unele studii au descoperit că, timp de un minut în cuptorul cu microunde sau 45 de minute în cuptor, s-a pierdut o cantitate semnificativă, inclusiv aproape toată activitatea anticancerigenă.

Permiterea usturoiului zdrobit să stea timp de 10 minute înainte de a fi gătit poate ajuta la creșterea nivelurilor și a unei anumite activități biologice.
Există alte alimente cu alicină în afară de usturoi? Da, se găsește și în nutriția cepei și în alte specii din familia Alliaceae, într-o măsură mai mică. Cu toate acestea, usturoiul este cea mai bună sursă.

Consumul de toate tipurile de usturoi este benefic și încurajat, deoarece numeroasele beneficii ale usturoiului se extind dincolo de alicină – cum ar fi furnizarea de flavonoide, saponine steroizi, compuși organoselenici și alixină.

Beneficii pentru sănătate

1. Posedă activitate antioxidantă
Studiile de cercetare au demonstrat că alicina are proprietăți antioxidante care pot ajuta la reducerea semnificativă a stresului oxidativ. Aceasta înseamnă că poate ajuta la protejarea împotriva deteriorării celulare, a leziunilor cerebrale și a multor alte afecțiuni legate de vârstă.

2. Sprijină sănătatea cardiovasculară
Care sunt beneficiile alicinei pentru sănătatea inimii? În general, studiile științifice au oferit rezultate contradictorii.
În timp ce o serie de studii au descoperit că pastilele de usturoi pot avea proprietăți de scădere a colesterolului, altele nu au găsit astfel de efecte.
Se crede că felul în care este preparat usturoiul și modul în care sunt extrase alicina și alți compuși ar putea explica acest lucru. S-alilcisteina, pe de altă parte, este biodisponibilă și are capacitatea de a reduce colesterolul, deoarece acționează ca un agent antioxidant și antiinflamator.
Acestea fiind spuse, există unele dovezi că suplimentele de alicină și usturoi pot avea efecte hipolipidemice, antiplachetare și pro-circulatorii. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea funcției cardiovasculare prin scăderea tensiunii arteriale, protejarea împotriva aterosclerozei (întărirea arterelor) și prin reducerea inflamației, modificarea lipoproteinelor și absorbția LDL „colesterolului rău”.
O meta-analiză din 2013 a constatat că preparatele de usturoi au scăzut semnificativ colesterolul total și lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) -colesterol în comparație cu placebo la adulții cu colesterol crescut.

3. Are efecte antibacteriene naturale
Poate alicina să omoare bacteriile? Există dovezi că acest fitochimic poate inhiba bacteriile, virusurile și creșterea drojdiilor, cum ar fi candida.
Un studiu din 2014 publicat în revista Molecules afirmă că „alicina poate inhiba proliferarea atât a bacteriilor, cât și a ciupercilor sau poate ucide celulele direct, inclusiv tulpini rezistente la antibiotice, cum ar fi Staphylococcus aureus (MRSA) rezistent la meticilină.”
Efectul antimicrobian al alicinei se datorează reacției sale cu diferite enzime, inclusiv grupări tiol. Unele cercetări arată că poate fi folosit pentru a promova vindecarea ulcerului și pentru a lupta împotriva diferiților agenți patogeni, cum ar fi Helicobacter pylori , S. aureaus , E. coli și altele.
Deși unele femei au raportat că folosesc căței de usturoi intern pentru a ajuta la tratarea infecțiilor vaginale cu drojdie, acest lucru nu este recomandat de majoritatea medicilor sau de furnizorii de servicii medicale.

4. Activități anticancerigene și chimiopreventive
Studiile in vitro au arătat că extractul de alicină este capabil să inducă moartea celulară și să inhibe proliferarea celulelor canceroase. S-a descoperit că luptă împotriva invaziei și metastazelor celulelor carcinomului de colon uman.
În mod regulat consumul de usturoi este asociat cu un risc redus de prostata, cancerul de colon si de stomac. Datorită stabilității sale scăzute și a biodisponibilității slabe, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care alicina pură poate fi utilizată pentru a ajuta la prevenirea sau tratarea cancerului.

Riscuri și efecte secundare

Care sunt efectele secundare ale alicinei?

Suplimentele cu usturoi sunt, în general, sigure și bine tolerate, dar unele efecte secundare sunt încă posibile.
Cea mai frecventă plângere după administrarea de tablete de usturoi sau ulei este respirația crescută și mirosul corporal. Unii prezintă, de asemenea, simptome gastro-intestinale, cum ar fi arsuri la stomac, dureri abdominale, eructații, greață, vărsături, flatulență, constipație și diaree.
Pentru a preveni reacțiile adverse, cel mai bine este să luați suplimente de usturoi cu alimente.

Dozele mai mari (2.400-7.200 miligrame de extract de usturoi) pot interacționa cu medicamente, inclusiv warfarina, cu toate acestea, dozele moderate pot fi combinate în siguranță cu majoritatea medicamentelor.
În cazuri rare, s-a produs sângerare necontrolată, care este o afecțiune gravă ce necesită atenție medicala imediată.
Usturoiul poate declanșa, de asemenea, răspunsuri alergice și simptome de astm agravate și simptome ale dermatitei de contact la unele persoane. Reacțiile la suplimentele de usturoi sunt cel mai probabil dacă cineva este alergic la usturoiul însuși.

Tipuri de suplimente

Experții consideră că doza minimă eficientă pentru usturoiul crud este un singur cățel, consumat la mese de două sau trei ori pe zi.
Consumul de usturoi crud nu trebuie să depășească 25 de grame pe zi, ceea ce poate fi toxic. Aceasta echivalează cu aproximativ 6 căței de usturoi mari.
Suplimentele sau extractele de alicină pură nu sunt vândute comercial, ci mai degrabă suplimente de usturoi. Acestea conțin o varietate mai mare de compuși.
Sunt disponibile diferite tipuri de suplimente de usturoi, inclusiv:

*pudră de usturoi deshidratată
*ulei de usturoi
*ulei de usturoi macerat
*extract de usturoi îmbătrânit

Încă nu este pe deplin clar modul în care funcționează absorbția și metabolismul alicinei și al compușilor derivați de alicină, dar studiile arată că suplimentele de usturoi pot fi benefice pentru o varietate de scopuri, probabil datorită interacțiunii diferitelor fitonutrienți găsiți în usturoi.

Extractul de usturoi îmbătrânit este singurul supliment de usturoi pe bază de apă, care îl face mai biodisponibil decât majoritatea celorlalte forme. Usturoiul îmbătrânit este, de asemenea, o formă populară de usturoi de utilizat pentru supliment, deoarece nu are un miros puternic de usturoi.

Uleiul de usturoi, deși este eficient ca supliment, poate fi toxic în doze mari.
Potrivit Universității de Stat din Oregon – Statele Unite, „Deși suplimentele de usturoi sub formă de pudră nu conțin de fapt alicină, producătorul poate oferi o valoare pentru„ potențialul de alicină ”sau„ randamentul de alicină ”al unui supliment pe etichetă.”

Alicina este inactivată de pH-ul acid al stomacului, astfel încât tabletele de usturoi sunt, de obicei, acoperite enteric pentru a le împiedica să se dizolve înainte de a ajunge în intestinul subțire. Un studiu a constatat că, în mod neașteptat, comprimatele acoperite enteric nu au furnizat mai mulți compuși biodisponibili comparativ cu cei care nu au fost acoperiți.

Dozare

Cât de multă alicină puteti să luați zilnic?
În timp ce recomandările de dozare variază în funcție de starea de sănătate a cuiva, dozele cele mai frecvent utilizate (cum ar fi pentru susținerea sănătății cardiovasculare) variază de la 600 la 1.200 de miligrame pe zi de pudră de usturoi, de obicei împărțite în doze multiple. Acest lucru ar trebui să fie echivalent cu aproximativ 3,6 până la 5,4 mg / zi de potențial alicină.

Uneori pot fi luate până la 2.400 mg / zi. Această cantitate poate fi luată în siguranță timp de până la 24 de săptămâni.
Mai jos sunt alte recomandări de dozare bazate pe tipul de supliment:
2 până la 5 grame / zi de ulei de usturoi
300 până la 1.000 mg / zi de extract de usturoi (ca material solid)
2.400 mg / zi de extract de usturoi îmbătrânit (lichid)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.