Apa Alcalină – cum se prepară acasă și care sunt beneficiile sale

883

Apa alcalină este apa cu un pH ridicat, ceea ce înseamnă că este mai puțin acidă decât apa de la robinet. O valoare neutră a pH-ului este 7, iar orice valoare peste ea este considerată alcalină, în timp ce orice sub aceasta este considerată acidă.

Știm cu toții că nu există viață fără apă. Apa are multe beneficii pentru sănătate, iar consumul de apă suficient este esențial pentru organism.

Acidul este o necesitate, în special în stomac, unde este nevoie ca el să digere mâncarea. Însă, anumite alimente sunt, de asemenea, de natură acidă, iar consumul excesiv de astfel de alimente poate crește aciditatea în stomac, ducând la diverse probleme.

De ce este apa alcalină foarte benefică?

Oamenii ale căror corpuri se află spre capătul acid al scării pH-ului nu au chiar cea mai bună stare de sănătate. Adesea, a avea un corp acid este atribuit anumitor alegeri ale stilului de viață care pot fi corectate cu modificări ale dietei și modului de viață.

Una dintre modalitățile de a testa nivelul de pH este folosirea hârtiei de turnesol (folosind saliva sau urina). Dacă testul de pH indică faptul că urina sau saliva dvs. sunt foarte acide, consumul de apă alcalină poate fi o alegere bună pentru a beneficia de:

Un puternic antioxidant

Apa alcalină este un puternic antioxidant. Are proprietatea de a neutraliza radicalii liberi din poluare, fumat și alte surse toxice responsabile de apariția cancerului. Apa alcalină ajută celulele canceroase să obțină mai mult oxigen, încetinind astfel dezvoltarea și extinderea acestora.

Prevenirea îmbătrânirii

Consumul regulat de apă alcalină neutralizează aciditatea și îndepărtează reziduurile acide din celule și țesuturi. Apa alcalină elimină toxinele din organism acumulate în urma consumului anumitor medicamente sau alimente, prevenind procesul de îmbătrânire.

O sursă bună de detoxifiere

Există deșeuri acide acumulate în corpul nostru care nu sunt altceva decât toxine. Apa alcalină ajută la eliminarea acestor toxine din corp, ceea ce facilitează curățarea întregului organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.