Berea are un continut antioxidant echivalent cu cel al vinului, aducand beneficii sanatatii

813

Hameiul este o componenta majora pentru fabricarea berii, sursa bogata de flavonoide, care sunt antioxidanti puternici. De asemenea contine si proteine si vitamina B. Este o sursa foarte buna de minerale care joaca roluri esentiale in diferite procese metabolice. Consumata in cantitati moderate, aceasta poate imbunatati sanatatea in mai multe moduri.

Un compus flavonoid numit Xanthohumol se gaseste in hameiul utilizat in mod obisnuit in fabricarea berii, benefic in prevenirea cancerului. Conform Bio-medicinei, este o sursa de polifenoli, datorita boabelor folosite pentru fermentatie. A fost dovedit eficient in combaterea cancerului, la fel ca vinul rosu.

Berea contine vitamina B6, care protejeaza impotriva bolilor de inima prin prevenirea formarii unui compus numit homocisteina. Are un efect de subtiere a sangelui si previne formarea de cheaguri. Consumul moderat reduce riscul de inflamatie, cauza principala a arterosclerozei.

Berea s-a dovedit a creste densitatea osoasa, prevenind riscul de fracturi si osteopporoza. Aceasta este o sursa de vitamina B12 si acid folic, a carui deficienta poate duce la anemie. Vitamina B12 este esentiala pentru mentinerea cresterii memoriei si concentrarii mai bune.

Consumatorii de bere au o tensiune arteriala mai scazuta in comparatie cu persoanele care consuma o cantitate similara de vin sau alte bauturi spirtoase.
Vitamina E este o parte importanta a mentinerii pielii sanatoase, incetinind procesul de imbatranire. Consumul moderat de bere afecteaza nivelurile de colesterol si scade concentratia bilei, ceea ce duce la un risc redus de aparitie a calculilor biliari.

Consumul de bere creste nivelul colesterolului HDL „bun” cu 10-20%, reducand riscul de dementa si boli cardiovasculare.
Berea s-a dovedit a contine o serie de proprietati digestive, care includ stimularea acidul gastric, colecistocinina si enzimele pancreatice. Actioneaza ca un diuretic si creste in mod semnificativ urinarea. Acest lucru faciliteaza eliminarea toxinelor si a deseurilor din organism. Este bogata in potasiu si magneziu, avand ca rezultat un risc redus de pietre la rinichi.

Ca si alte bauturi alcoolicce, reduce stresul si faciliteaza somnul.
Berea este o sursa buna de fibre solubile care promoveaza sanatatea generala. Aceasta este buna pentru inima, precum si pentru curatarea tractului digestiv.
Consumul moderat asigura ca aportul de calorii din bere nu afecteaza negativ sanatatea. Consumul excesiv de bere este periculos pentru sanatate si poate nega orice efecte benefice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.