BITTERUL SUEDEZ – Secretul pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă

717

Picăturile suedeze sau bitterul suedez reprezintă un amestec de extracte hidroalcoolice din plante, 100% natural.

Beneficiile picăturilor suedeze sunt recunoscute înca din Antichitate și, grație calităților și capacităților deținute, sunt folosite pentru a vindeca o serie de afecțiuni. De-a lungul timpului s-a observat că persoanele care folosesc picăturile suedeze au o speranță de viață mult mai crescută.

Beneficii

Îmbunatățirea stării generale și a rezistenței organismului
Reducerea stărilor de oboseală și a surmenajului
Îmbunătățirea vitalității și a tonusului organismului
Susținerea procesului de remineralizare al organismului
Face să dispară durerea de cap şi ameţeala şi întăreşte memoria şi funcţiile creierului
Micșorează hemoroizii
Ce conține bitterul suedez
O combinație de 32 de plante amare. De ce tocmai amare? Deoarece acestea au o importanță deosebită și aparte în terapiile naturiste. Există mai multe rețete de bitter suedez (cu 16 plante, 12 plante sau 50), însa fiecare plantă folosită în elixir își are rolul său bine stabilit în misiunea de a întări și întineri organismul.

Cum se consumă

Consumul de bitter suedez original (‘picături suedeze’) reprezintă un tonic general, ideal pentru menținerea vitalității și a sănătății întregului organism. Se administrează câte 2 lingurițe pe zi dimineața și seara, diluate în puțin lichid. Doza se poate mări pe parcursul tratamentului cu pănă la 2 linguri mari pe zi.

Pentru uz extern este recomandată folosirea de balsam cu bitter suedez, ideal în ameliorarea durerilor reumatice sau în regenerarea pielii în cazul rănilor. Acest balsam ajută și la decongestionarea hemoroizilor dar este util și în cazul arsurilor ori a mâinilor/picioarelor înghetate. În plus, ameliorează durerile cauzate de entorse și luxații.

Se întinde în strat subțire pe suprafața de piele afectată și se masează ușor. Dupa uscare se obtine o pelicula putin colorata care asigura absorbtia de principii active in piele. Se repeta de cel putin 2 ori pe zi. De asemenea, se pot aplica extern, comprese cu bitter suedez pe zona afectata.

Menţine elasticitatea vaselor sanguine

Specialiştii au constata că bitterul suedez reduce valorile colesterolului „rău”, menţine flexibilitatea vaselor de sânge şi este un tonic cardiac. Pentru a fi eficient, urmezi tratamentul minimum două luni, timp în care iei câte trei linguriţe pe zi, amestecate cu o cană de ceai din fructe de pădure.

De asemenea, tinctura suedează este un bun adjuvant în boala canceroasă. Tratamentul are efecte de stimulare a imunităţii, reduce senzaţia de greaţă şi stimulează pofta de mâncare. Se recomandă câte o linguriţă diluată cu apă, înaintea fiecărei mese.

Diminuează aciditatea gastrică

În afecţiunile sistemului digestiv bitterul suedez atenuează simptome precum: inflamaţiile, arsurile gastrice şi scade hiperaciditatea, având, totodată, efecte revigorante după crizele digestive puternice.

Când apar primele simptome, se recomandă administrarea unei linguriţe de bitter, diluată într-o jumătate de ceaşcă cu ceai, de patru ori pe zi, înainte de masă. În crizele puternice de indigestie, în fiecare zi, se iau câte două linguriţe de bitter, diluate într-un pahar cu ceai de coada-şoricelului, de afin sau de sunătoare. Terapia trebuie urmată cel puţin şapte zile.

Ameliorează problemele cavității bucale

Eliminarea iritațiilor produse de veziculele limbii sau calmarea durerile de dinți, sunt doar câteva dintre beneficiile utilizării de bitter suedez. Puteți, astfel, prepara o apă de gură dintr-o 1 lingură de bitter suedez diluată într-un pahar cu apă sau ceai de plante pentru a calma bășicile de pe limbă.

Pentru calmarea durerilor de dinți, specialiștii sugerează folosirea aceleiași ape de gură de trei ori pe zi sau aplicarea unui tampon de bumbac înmuiat în bitter suedez direct pe dinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.