Cât de des ar trebui spălată lenjeria de pat

550

Daca nu va spalati fetele de perna si  cearsafurile patul dvs. poate avea o “gradina” de bacterii. In plus, particulele de piele, matreata si praful cad constant pe asternut, ceea ce face un mediu ideal pentru cresterea a miliarde de bacterii.

In plus, expertii au reusit sa stabileasca faptul ca unul dintre cele mai contaminate locuri din casa cu microbi este patul, si anume lenjeria de pat.

Potrivit dermatologilor, oamenii neglijeaza adesea acest lucru atat de important. In acelasi timp, bacteriile care se raspandesc pe fetele de perna provoaca uneori eruptii pe fata.

Persoanele alergice au adesea alergii din cauza rufelor murdare.

Perne

Expertii recomanda utilizarea fetelor de perna.Fetele de perna necesita cea mai frecventa spalare – de 3-4 ori pe saptamana.. Daca nu sunt folosite fetele de perna, expertii recomanda spalarea pernelor la fiecare doua pana la trei luni.O simpla spalare poate evita probleme.

Cearceaf

Se recomanda spalarea acestor lenjerii de pat o data pe saptamana. Cearceaful  se murdareste repede .

turi

Potrivit expertilor, paturile ar trebui spalate in fiecare saptamana sau cel putin o data la zece zile. Daca paturile nu sunt folosite si patura este acoperita cu un cearceaf , cel mai bine este sa le spalati o data pe saptamana impreuna cu restul asternutului.

Saltea

Husele pentru saltea trebuie scoase de pe saltea si spalate cel putin o data pe luna. Este util sa scoateti saltelele singure de cateva ori pe an la  aer pe timp insorit – pentru ventilatie si uscare. Expertii noteaza ca o saltea din latex ar trebui inlocuita la fiecare opt ani, o saltea din spuma la fiecare sapte ani si o saltea cu arcuri la fiecare cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.