Ce fel de persoană eşti în funcţie de zodie

779

Berbec

Berbecul este un semn zodiacal guvernat de trăsături precum curaj, dinamism şi un mod instinctiv de a acţiona. Recunoşti uşor un Berbec, căci puţini sunt cei atât de sinceri şi oneşti. Cu un Berbec lângă tine nu ai de ce să îţi faci griji. Nu are intenţii ascunse, nu posedă nici cea mai mică urmă de şiretenie, el este mereu fairplay. Acest semn zodiacal adoră joculeţele în interacţiunea cu ceilalţi, posedă un entuziasm molipsitor, vrea să atragă atenţia celorlalţi şi este mereu în căutarea emoţiilor puternice, pentru că se plictiseşte destul de repede şi nu suportă să stea degeaba.

Este primul semn din zodiac, aşa că se spune că este un leader înnăscut, însă Berbecul ştie cum să lucreze în echipă, fără să işte conflicte de orgoliu. În niciun caz nu este necioplit sau agresiv, dar este condus de o mare pasiune pentru ceea ce face şi debordează de energie. În realitate este un idealist, un inocent, dar posedă şi o doză de egoism şi egocentrism. Se decide uşor şi vrea să primească pe loc ceea ce doreşte. L-am putea cataloga copilul zodiacului. Nu este însă aşa grăbit precum se spune. Când e vorba de evidenţe sau explicaţii se transformă într-un minuţios, ducând uneori lucrurile până în pânzele albe.

Taur

Printre trăsăturile principale ale Taurului se numără febleţea pentru frumos, creativitatea şi senzualitatea. Taurul îşi ascultă simţurile mai mult decât orice alt semn zodiacal, motiv pentru care trăieşte sexul mai intens decât celelate zodii, inclusiv decât Scorpionul. Este adevărat, cu un Taur lângă tine te simţi în siguranţă, pentru că sunt statornici şi leagă uşor relaţii interdependente.

Semnul zodiacal posedă un mare grad de determinare, care se transformă uşor în încăpăţânare. Totuşi, nu merg la extrem, aşa cum se spune, căci latura lor ascunsă, generozitatea, îi înmoaie, astfel că ştiu când să cedeze. Încă un lucru demn de menţionat este bunul simţ ce caracterizează Taurii, dar şi faptul că sunt foarte răbdători şi loiali. La fel de valabil este şi că posedă un calm aparte, pe care îl vezi în modul greoi cu care iau o decizie, dar şi în felul senzual în care se mişcă. Deşi Taurul pare să se priceapă mai mult la ascultat, nu este un introvertit şi nici nu are reţineri în a face dezvăluiri despre el, dacă acele detalii mai intime sunt relevante pentru conversaţie. În contextul potrivit sunt parteneri foarte buni de conversaţie.

Gemeni

Gemenii sunt un semn zodiacal caracterizat de dualitate, ingeniozitate şi relaţionare. Sunt duali, în sensul că una spun şi alta fac. Mânuiesc vorbele ori cu fler, ori cu o inconştienţă teribilă, astfel că vorbele îi bagă în belele, dar îi şi scot din ele. Inteligent, are multe idei inspirate şi ştie cum să negocieze pentru a le vinde celorlalţi.

Gemenii sunt un semn zodiacal cu o mare putere de adaptare la nou şi o poftă nestăvilită de relaţionare, astfel că ei au cei mai mulţi prieteni şi cunoscuţi în diverse domenii profesionale. Nu suportă să stagneze pe niciun plan, fiind într-o continuă evoluţie, mai ales intelectuală. Se spune că Gemenii sunt vicleni şi răutăcioşi, dar asta se întâmplă doar atunci când sunt provocaţi. Cei care nu i-au călcat pe coadă pot beneficia chiar de ajutorul lor necondiţionat, căci ei obişnuiesc să facă fapte bune, dar într-un mod tacit, nu publicitar. Nu posedă însă o libertate în gândire aşa de mare precum s-ar crede. Uneori se agaţă de o idee şi cu greu îi convingi contrariul, moment în care par chiar rigizi în gândire şi teriblişti. Totodată, în ciuda inteligenţei native, nu o sa vezi mulţi Gemeni că se aventurează pe căi filozofice, de exemplu.

Rac

Racul este un semn zodiacal ce are ca trăsătură de bază sensibilitatea, trăsătură adesea greşit interpretată în descrierea personalităţii Racului. Adesea se spune că Racul este emotiv şi vulnerabil, lucru total eronat. Racul posedă o forţă interioară deosebită, are un instinct de a-i proteja pe cei din jurul lui, astfel că ceilalţi se simt mai buni şi mai iubiţi în preajma lui.

Racul este un prieten de nădejde care ştie cum să îţi asculte problemele şi cum să intervină, simţind că ţi-a luat durerea cu mâna. O slăbiciune a Racului este însă aceea că nu se simte în apele lui decât atunci când îi este de folos cuiva. Tocmai de aceea, în relaţiile informale poate cerşi atenţie, în încercarea de a-şi dobândi liniştea interioară. Racul are nevoie de stabilitate emoţională, iar fără ea are schimbări bruşte de dispoziţie. Totuşi, în plan profesional Racul nu este un jucător fragil, dimpotrivă! Sensibilitatea lui vine la set cu o intuiţie desăvârşită, armă pe care nu-i este frică să o folosească pentru a avansa în carieră. Au şi un spirit de observaţie dezvoltat, sunt empatici aşa că sunt excelenţi oameni de afaceri, nicidecum emoţionali şi uşor de înlăturat.

Leu

Leul este adevăratul leader al zodiacului, dar nu în sensul că îi place să deţină controlul, ci în sensul că vrea să fie respectat şi ascultat de ceilalţi. Dacă ceilalţi îi recunosc poziţia sa superioară, nu îl deranjează să lase pe altcineva să ţină frâiele. De fapt, Leul lucrează foarte bine în echipă, este entuziast, are tact, dar îi este greu să împartă cu altcineva succesul. Unii spun că este foarte pretenţios, snob chiar, dar Leul doar pare aşa, pentru că îşi construieşte o imagine fără de cusur. În realitate, acest nativ preferă să ţină partea minorităţilor şi îi respectă pe cei care aleg să fie altfel, considerând că aceştia posedă un curaj aparte, la care el aspiră. Leul este însă uneori axat pe păstrarea aparenţelor. În plus, acest nativ iartă uşor şi tolerează multe lucruri.

Leul este o persoană foarte încrezătoare în forţele proprii şi fiecare compliment primit îi confirmă ceea ce el deja ştie. Prea multe complimente îl fac să umble cu nasul pe sus, fiind foarte predispus să devină îngâmfat. Ar mai fi de menţionat latura romantică a Leului. Ea nu este chiar atât de mare, din nou, imaginea lui şi dorinţa de a păstra aparenţele induc în eroare. În dragoste, este mai degrabă prudent, iar gesturile măreţe nu-i sunt caracteristice.

Fecioară

Fecioara este un semn zodiacal cerebral, care îşi ascultă mereu raţiunea, nu inima. Departe de a fi naiv, acest nativ tinde să analizeze în detalii lucrurile şi are un simţ practic ieşit din comun, astfel că, cu o Fecioară alături, vei fi mereu pe drumul cel mai scurt în rezolvarea unei probleme. Într-adevăr, Fecioara are ca trăsătură de bază perfecţionismul, dar are mereu intenţii onorabile, aşa că acţionează în direcţia cea bună. Totuşi ar fi bine dacă şi-ar mai coborî standardele. Aceşti nativi sunt mereu aprofundaţi în gândurile lor, ceea ce îi face să pară detaşaţi emoţional de mediul înconjurător.

Totodată, Fecioara nu este genul care să vorbească despre sentimentele ei, nici cînd este fericită, nici când are o problemă, aşa că, per ansamblu, acest semn zodiacal emană mult mister. Un mit care circulă despre Fecioare este că sunt prudente şi acţionează cu moderaţie în aşternut. Este adevărat că au o preocupare faţă de igienă, dar atitudinea lor propriu-zisă faţă de sex nu este deloc inocentă. Dimpotrivă! Au o imaginaţie provocatoare şi le place să se joace cu limitele sexuale etice şi culturale, aşa că te pot surprinde cu propunerile lor indecente. Când vine vorba de sex, au foarte puţine reţineri morale.

Balanţă

Balanţa, după cum îi spune şi numele, tânjeşte după armonie, iar acesta este motorul tuturor acţiunilor ei. Are o inclinaţie pentru estetic, aşa că Balanţa se înconjoară numai cu lucruri frumoase, de la oameni până la vestimentaţie. De aceea, tinde să fie percepută superficială. Balanţa excelează la capitolul socializare, fapt care izvorăşte dintr-o mare frică de singurătate. Rareori vei vedea o Balanţă că stă singură în casă, asta dacă nu cumva socializează pe internet. Se spune că Balanţa este cel mai promiscuu semn zodiacal. Nimic mai fals. Da, adoră să flirteze şi să îşi pună şarmul la treabă, dar nu va călca strâmb, dacă primeşte aceeaşi atenţie şi din partea partenerului de cuplu. Totuşi, o Balanţă care se simte singură va comite lucruri pe care le va regreta mai apoi.

Este foarte adevărat că Balanţa tinde să le facă tuturor pe plac şi îi ia mult timp să se supere pe cineva. Dacă se umple însă paharul vei cunoaşte o altă faţă a Balanţei care te va ignora cu eleganţă şi determinare. Un mit care mai circulă despre acest nativ este faptul că se decide extrem de greu. În realitate, Balanţa ştie ce vrea şi în ce direcţie să acţioneze, doar că ezită, pentru că nu este de fiecare dată sigură pe ea.

Scorpion

O prezenţă enigmatică în zodiac, este dificil să trasezi trăsăturile Scorpionului de vreme ce el şi le ascunde atât de bine. Acest nativ este foarte secretos, dar acţionează cu violenţă, dacă întâlneşte pe cineva la fel de reţinut ca el. Scenele de gelozie nu îi sunt străine. Are reacţii vulcanice şi vrea să ştie că el deţine controlul. Deşi este foarte dificil să ai o relaţie armonioasă cu el, niciodată nu rămâne singur. Are puterea de atracţie a unui magnet şi cu greu te poţi sustrage farmecelor lui. Este sensibil, mai sensibil decât Racul, dar are o atitudine care maschează tot ce simte. Este ambiţios, termină tot ce a început şi nu se lasă doborât cu una, cu două. Cu el alături stai fără grijă, căci Scorpionul este foarte responsabil şi un bun organizator.

Deşi este orgolios, trebuie să ştii că Scorpionul recunoaşte cu fruntea senină când greşeşte, dacă ştii să-i evidenţiezi cu calm greşeala. Este foarte receptiv la comparaţii şi, în general, la abordări rezonabile, aşa că o poţi scoate la capăt cu el destul de uşor. Un alt mit este că ar fi cel mai bun amant al zodiacului, însă află că Scorpionul nu este atât de generos în pat precum e Taurul. Scorpionul trăieşte şi el cu intensitate sexul, dar nu neapărat pentru plăcerea fizică, ci pentru scopurile sale ascunse. Da, foloseşte sexul ca armă de manipulare!

Săgetător

Săgetătorul este petrecăreţul zodiacului, fiind recunoscut pentru dorinţa sa de a trăi în libertate. Aleargă după experienţe noi şi provocatoare, de aceea nu te poţi baza întotdeauna pe el. Totuşi, deşi nu îţi oferă stabilitate, este în stare să îţi ofere un ajutor nesperat, de mare amploare, exact când te aştepţi mai puţin, lucru mai puţin precizat despre Săgetători. Este adevărat, Săgetătorul este foarte competitiv şi adoră să îşi petreacă timpul în sânul naturii. Este atletic, dinamic şi greu de urmărit. Te binedispun cu glumele lor piperate, care, de regulă, întrec o limită şi te fac chiar să roşeşti. Totodată, au simţul umorului şi în sensul că nu-i deranjează să fie luaţi peste picior, dacă gluma este făcută bine. Săgetătorii intră destul de des în discuţii aprinse şi ai putea spune că le place să se contrazică. Nu se simt bine, dacă nu stârnesc artificii ocazional.

Deşi este un petrecăreţ, află că Săgetătorul nu este şi un pierde-vară. Are ţeluri bine trasate, pe care şi le îndeplineşte în mare parte, datorită spiritului său competitiv. Da, se simt foarte uşor îngrădiţi, de aceea le este greu să păstreze o relaţie, dar acest lucru nu înseamnă că nu îşi doresc o relaţie serioasă. Dimpotrivă, şi-ar dori să aibă alături un partener devotat, dar care să-i lase să fie liberi şi care să poată ţine pasul cu ei.

Capricorn

Capricornul este caracterizat de disciplină, de aceea este perceput ca fiind matur şi calculat. Acţionează întotdeauna cu prudenţă şi preferă să îşi fixeze ţeluri înalte şi să investească mult timp şi energie în atingerea lor. Drept urmare, Capricornul îşi face multe planuri de viitor şi nu trăieşte de pe azi pe mâine în niciun aspect al vieţii sale. Unii i-ar reproşa că îi lipseşte spontaneitatea şi că este o fire temătoare, dar Capricornul nu este nici rigid, nici fricos. Pur şi simplu, preferă să o ia pe calea bine bătătorită. Nu înseamnă că nu ar răspunde provocării de a merge pe un drum sălbatic, nestrăbătut de nimeni. Printre trăsăturile importante ale Capricornului se numără eficienţa, care îi aduce câştiguri considerabile în cel mai scurt timp. În carieră sa este deosebit de productiv.

Totuşi, a nu se trage imediat concluzia că atitudinea lor profesională este cea mai inspirată. Uneori ei sunt axaţi pe a-şi duce treaba la bun sfârşit într-un mod impersonal. Un mit despre Capricorni este că sunt introvertiţi. În realitate, Capricornul nu vrea să se dea în spectacol, dar nu îl deranjează să fie în centrul atenţiei, dacă acest lucru duce la îndeplinirea unuia dintre scopurile sale. Mai trebuie ştiut că acest nativ nu tânjeşte după complimente, ci doar după rezultate concrete.

Vărsător

Vărsătorul poate fi descris în trei cuvinte: independent, original şi umanitar. Acest nativ este uşor de recunoscut, după convingerile sale neconvenţionale, pe care şi le exprimă în mod public, fără reţineri, poate şi cu o doză de umor negru- caracteristic Vărsătorului. În ciuda atitudinii reci, care nu te îmbie chiar de la început să te simţi în largul tău, află că Vărsătorul posedă multă consideraţie pentru nevoile celor din jurul lui şi răspunde cu multă compasiune celor care au mai puţin decât el.

Acest nativ îi ajută pe cei nevoiaşi fără jenă şi fără amânări. Îi place să se inventeze şi să-i surprindă pe cei din jurul lui, chit că îşi schimbă des stilul vestimentar sau acceptă un loc de muncă atipic lui, doar pentru că este altceva, deci reprezintă o provocare mult mai mare. Mereu ţinteşte către unicitate şi neconvenţional, de aceea tinde să încalce regulile uneori doar de dragul de a fi încălcate. Adoră să fie înconjurat de oameni şi este un sfătuitor excelent, pentru că ştie cum să găsească soluţii inspirate, dar şi cum să minimalizeze o problemă, astfel încât nicio măsură să nu fie necesară de fapt.

Peşti

Peştii sunt nativi foarte spirituali, înzestraţi cu un şaselea simţ foarte dezvoltat şi cu un talent artistic desăvârşit. Aleg să îşi trăiască viaţa într-un stil boem, sentimental şi creativ, de aceea Peştii sunt inconfundabili. Sunt într-adevăr uşor de rănit, mai ales că se încred cu prea multă uşurinţă în oameni. Tind să îşi plângă de milă şi să exagereze unele probleme, de aceea le-ar face bine compania unei persoane afectuoase şi optimiste, căci sunt uşor de influenţat spre calea cea bună.

Peştii sunt visători, drept urmare îşi pot imagina marea cu sarea, moment în care realitatea poate deveni prea dură, dar această trăsătură le hrăneşte creativitatea. Sunt emoţionali, în sensul că îşi exacerbează orice stare, indiferent că vorbim de fericire sau de tristeţe. Le este frică să nu fie respinşi şi posedă o bunătate ieşită din comun. Indiferent ce au de pierdut, Peştii nu vor face cuiva un rău intenţionat, chiar dacă este vorba de a-şi face dreptate. În ciuda sensibilităţii desăvârşite, trebuie însă menţionat că acest nativ nu îşi acceptă înfrângerile cu uşurinţă, ci găseşte căi subtile, atent calculate, la care nimeni nu s-ar fi gândit, de a ateriza la final în picioare. Aşadar, Peştii sunt adversari de temut, pentru că armele lor te surprind întotdeauna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.