Ceai de goji – beneficii, mod de preparare și contraindicații

289

Ceaiul de goji este usor de preparat si este infuzat cu antioxidantii fructelor de goji, inclusiv flavonoide, polizaharide si alte ingrediente active. Mai contine vitaminele A, C si E, impreuna cu o varietate de minerale.

O veche legenda, care ar fi aparut in jurul anului 800 e.n., vorbeste despre o fantana aflata langa un arbust goji. Legenda spune ca acei calugari tibetani care au baut apa din fantana au observat efectele benefice ale acesteia asupra organismului si au dedus ca fructele care cadeau in apa ii ofereau aceste calitati, introducand apoi acest fruct special in dieta zilnica.

Nivelul antioxidantilor din fructele de goji, masurat pe scara ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) este de 25.000 de unitati. Cifra este de 20 de ori mai mare decat in cazul portocalelor si mult mai mare decat alte alimente. Antioxidantii din fructele de goji previn imbatranirea prematura a pielii, hranesc tenul si ajuta pielea sa se apere impotriva radicalilor liberi. Prin urmare, dieta cu fructe goji ne ajuta sa avem un corp frumos si sanatos.

Energizant

Acest ceai are un efect energizant asupra corpului si poate stimula metabolismul.
Antioxidant
Flavonoidele si fitonutrientii eliberati in acest ceai pot ajuta organismul in nenumarate moduri, de la prevenirea mutatiilor celulare si a cancerului, pana la scaderea inflamatiei si imbunatatirea aspectului pielii.

Sistem imunitar

Cu un nivel ridicat de vitamina A, C si E, ceaiul de goji este un stimulator excelent al sistemului imunitar.
Alte beneficii pentru sanatate ale ceaiului de goji:
» ofera energie, fiind foarte util pentru cei ce practica sport;
» imbunatatesc circulatia sangelui;
» intaresc sistemul imunitar;
» este benefic asupra inimii si a tensiunii arteriale;                                                          » imbunatateste vederea;
» este benefic asupra sistemului nervos;
» ajuta la reglarea nivelului de colesterol;
» intareste oasele si ligamentele;
» ajuta la imbunatatirea proceselor renale si a celor hepatice;
» mentin un nivel optim al glicemiei;
» da o stare de bine organismului.

Atentie! Este contraindicat consumul ceaiului de goji atunci cand urmati un tratament pentru subtierea sangelui, deoarece aceste fructe pot anula efectul medicamentelor. De asemenea, nu este recomandat in caz de alergii la polen. Persoanele cu afectiuni renale sunt sfatuite sa nu consume cantitati mari din acest ceai.
Ingrediente:
· 300 ml apa;
· 30 de fructe goji.
Mod de preparare:
· torni apa fiarta peste fructele goji si astepti aproximativ 10 minute;
· nu este nevoie sa indulcesti ceaiul, deoarece fructele goji ii ofera gustul dulce de care are nevoie;
· consumi fructele hidratate dupa ce bei ceaiul, pentru a beneficia de o cantitate si mai mare de antioxidanti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.