Cele mai eficiente moduri de a scapa de punctele negre de pe nas

2640

Punctele negre (un tip de acnee) sunt mici denivelări întunecate cauzate de foliculii de păr înfundați (pori). Pot apărea pe nas, bărbie, piept, spate și umeri. Pentru a scăpa de puncte negre, este important să înțelegem de ce și cum sunt formate.

Există milioane de foliculi de păr pe corp, inclusiv pe fața. Fiecare folicul conține un fir de păr și o glandă sebacee. Când pielea vărsă celule moarte, acestea sunt colectate în folicul și formează o umflătură numită comedonă. Dacă umflatura rămâne închisa, se numește cap alb, dar dacă pielea din jurul bontului se deschide și permite aerului să intre, se formează puncte negre.

Unii factori care sunt responsabili de formarea punctelor negre includ:
-Producția excesivă de ulei de către glandele sebacee.
-O acumulare de bacterii cauzatoare de acnee pe piele.
-Acumularea celulelor moarte ale pielii, ceea ce duce la blocarea foliculilor de păr.
-Modificări hormonale în timpul menstruației sau în timp ce sunteți pe anticonceptionale, ceea ce duce la creșterea producției de ulei în corp.
-Medicamente precum corticosteroizii și androgenii.

Este dificil să scapam de punctele negre. Dar puteți controla și inversa aceste efecte cu ajutorul unor remedii simple, trucuri preventive și tratamente dermatologice. Prezentam in acest articol unele dintre cele mai eficiente metode prin care poti scapa de aceste inestetice puncte negre.

Exfolierea de doua ori pe saptamana
Deși exfolierea este considerată aspră pentru pielea ta, aceasta poate ajuta la îndepărtarea punctelor negre. Folosiți exfoliante chimice blânde care conțin acizi alfa și beta-hidroxi (AHA și BHA).

Acești acizi sunt utilizați în mod obișnuit pentru a elimina punctele negre, deoarece ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii din pori. Acizii beta și beta hidroxi precum acidul salicilic, acidul glicolic și acidul lactic sunt frecvent utilizati în tratamentul acneei. Acești acizi îndepărtează un strat din piele, ceea ce vă poate face pielea predispusă la deteriorarea cauzata de radiațiile cu ultraviolete. Aplicați întotdeauna o protecție solară fără ulei atunci când ieșiți afară după exfolierea cu acești acizi.

Exfoliați cu acești acizi de două ori pe săptămână dacă aveți pielea normală spre uscata și de trei ori pe săptămână dacă aveți pielea grasă. Asigurați-vă că vă hidratați după fiecare sesiune de exfoliere. Nu uitați că acești acizi nu pot fi folosiți în cantități egale pentru toate tipurile de piele. Prin urmare, consultați un dermatolog înainte de a începe acest tratament.

Spalati fata de doua ori pe zi
Clătește-ți fața dimineața pentru a îndepărta murdăria și bacteriile care s-ar fi putut acumula pe ea în noaptea precedentă.

Nu vă curățați excesiv fața, deoarece ar putea elimina uleiurile naturale ale pielii. Dacă faceți exerciții fizice des, asigurați-vă că vă spălați fața imediat după pentru a impiedica transpirația să vă înfunde porii.
Cumpărați-vă un produs de curățare blândă la o farmacie și folosiți-l de două ori pe zi.

Masca cu carbune
Cărbunele activat are capacitatea de a absorbi o mare varietate de substanțe. Astfel, poate ajuta la absorbția murdăriei și a resturilor care înfundă porii, facilitând astfel eliminarea punctelor negre. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice că aplicarea actuală a cărbunelui activat are beneficii pentru piele.

Ingrediente:
-1/2 linguriță de cărbune activat
-1 lingură de gelatină fără aromă
-2 linguri de apă
Se amestecă apa cu gelatină și se încălzește amestecul timp de 10 până la 15 secunde.

Când pasta de gelatină se îngroașă, adăugați cărbunele activat și amestecați bine.
Aplicați această pastă pe nas și lăsați-o să se usuce.
Inlaturati masca de cărbune uscat și spălați-vă bine fața.
Aplicați această mască de 1 până la 2 ori pe săptămână.

Masca cu argila
Diferite tipuri de măști de argilă au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea infecțiilor pielii, deoarece sunt ambalate cu proprietăți antibacteriene. Argila îndepărtează murdăria și uleiul din porii înfundați. Prin absorbția impurităților de pe piele, argila ajută la curățarea și reîmprospătarea suprafeței pielii, reducând astfel punctele negre.

Argila este folosită ca agent de detoxifiere. Are o capacitate mare de absorbție toxică și proprietăți bacteriene. Astfel, este un ingredient puternic care poate fi utilizat în tratamentul acneei și a punctelor negre.
Pentru majoritatea oamenilor, utilizarea măștilor de argila o dată pe săptămână este suficientă. Dar nu depășiți această frecvență, deoarece vă poate irita pielea.

Masca cu albus de ou
Când albușurile de ou se întăresc pe piele, se lipesc de pori și ajută la scoaterea murdăriei care le înfundă împreună cu punctele negre.

Ingrediente:
-2 albusuri
-2 lingurițe de suc de lămâie
-Șervețele

Separați albușurile de gălbenuș și bateți-le într-un bol cu două lingurițe de suc de lămâie.
Aplicați un strat subțire din acest amestec în jurul nasului, concentrându-vă mai mult pe zonele cu puncte negre.
Lăsați primul strat al amestecului să se usuce, apoi puneți un servetel peste nas.
Aplicați un al doilea strat de amestec pe deasupra servetelului și lăsați-l să se usuce.
Puteți merge mai departe cu un al treilea strat dacă aveți multe puncte negre.

Odată uscat, puteți inlatura servetelul cu straturile uscate de pe piele, împreună cu toate punctele negre.
Spălați-vă bine fața pentru a scăpa de mirosul crud dat de oua.
Puteți aplica această mască de două ori pe săptămână.

Masca cu gelatina si lapte
Gelatina este un bioadeziv care este eficient pentru închiderea rănilor pielii. Textura sa unică si lipicioasa poate fi benefică în eliminarea punctelor negre. Adăugarea de lapte în gelatină ajută la echilibrarea pH-ului pielii și controlează producția excesivă de ulei.

Ingrediente:
-1 lingură de gelatină fără aromă
-2 linguri de lapte
Amestecă gelatina cu laptele și încălzește-l timp de 10 până la 15 secunde într-un cuptor cu microunde sau o cratiță. Nu fierbeți.
Aplicați acest amestec pe nas.
Lăsați masca să se usuce timp de 30 până la 40 de minute.
Scoateți ușor masca de la marginile ei.
Puteți face acest lucru de 2 până la 3 ori pe săptămână.

Lamaie si miere
Combinația de miere și lămâie a fost folosită pentru a trata o varietate de probleme ale pielii. În timp ce vitamina C din lămâie ajută la întărirea porilor pielii, mierea acționează ca un agent antibacterian care are potențialul de a lupta împotriva bacteriilor cauzatoare de acnee și de puncte negre.

Notă: Evitați acest remediu dacă aveți pielea uscată sau sensibilă, deoarece poate agrava uscăciunea și poate provoca roșeață și iritare.
Ingrediente:
1/2 lamaie
1/2 lingurita de miere

Strângeți sucul din jumătate de lămâie și adăugați mierea în el.
Aplicați acest amestec pe nas. Puteți aplica, de asemenea, pe întreaga față.
Lăsați 10-15 minute și spălați cu apă călduță.
Pentru cele mai bune rezultate, trebuie să aplicați acesta masca de față de 2 până la 3 ori pe săptămână.

Suc de aloe vera
Aloe vera are proprietăți naturale astringente care pot ajuta la strângerea porilor deschisi, prevenind astfel formarea de puncte negre.
Masează-ți nasul cu gel de aloe vera.
Lăsați să se usuce înainte de a-l spăla cu apă călduță.
Trebuie să faceți acest lucru cel puțin de două ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.