Datorită nivelului ridicat de antioxidanți, cireșele amare au efecte terapeutice și energizante.
Cireșele amare sunt singura sursă natural de melatonină (hormonul care contribuie la reglarea somnului), fiind și un antioxidant puternic, cu proprietăți imunomodelatoare. Mai mult, datorită conținutului semnificativ de potasiu, acest soi de cireșe contribuie la scăderea valorilor colesterolului rău și trigliceridelor.
Cireșele amare, benefice și în afecțiunile digestive
Nutrienții vegetali din compoziția acestui soi de cireșe contribuie la reducerea durerii și a procesului inflamator. Acționând și ca un depurative puternic, detoxifiant și energizant psihic și fizic, cireșele amare au efecte benefice în afecțiuni digestive și în ateroscleroză.
Substanțele active din compoziția cireșelor: vitaminele A, C şi cele din complexul B, sărurile de sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, alături de unele microelemente, precum zincul, cuprul, manganul, cobaltul şi de zaharuri ne menţin în formă. Dacă le consumăm proaspete, sub formă de suc sau în cură (pe care o putem repeta de mai multe ori în sezon), cireşele sunt un tonic pentru orice vârstă.