Ingrediente necesare (2 crochete cu cașcaval și 3 simple):
- 4 cartofi (617g cu coajă, 560g fără coajă)
- 3 g sare
- 60 g amidon de porumb
- 2 linguri ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Tăiem cartofii în cubulețe mici, îi transferăm într-o strecurătoare și îi clătim cu apă rece. Scurgem bine apa și punem cartofii într-o tigaie cu ulei încins.
Adăugăm sarea și amestecăm. Prăjim timp de 5 minute pe foc mediu după care transferăm cartofii într-un bol și îi amestecăm bine cu amidonul.
Transferăm compoziția pe o bucată de hârtie de copt, acoperim cu folie alimentară și întinde în formă dreptunghiulară. Uniformizăm marginile după care tăiem în bucăți și rotunjim marginile.
Pentru crochetele cu cașcaval, întindem compoziția mai subțire, tăiem în două, umplem cu mozzarella și sigilăm bine marginile.
Prăjim crochetele în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!