Cum preparăm ulei de sunătoare?

567

Cum preparam ulei de sunatoare?

Pentru un borcan de 1 litru trebuiesc 45-50 de flori şi frunze proaspete de sunatoare + ulei de masline sau ulei normal. Incarcam borcanul de plante , turnam ulei, ınchidem capacul şi lasam la macerat, la soare cel putin 40 de zile. Eu v-am prostat şi ulei de anul trecut sa vedeti ce culoare are cand este gata, roşu ca licoarea. ( din planta uscata nu se face uleiul roşu) 🙂 Multa sanatate şi salutari din Marmaris.

Ce indicatii terapeutice are sunatoarea

Gratie proprietatilor antiseptice, antiinflamatoare si antivirale, produsele din extract de sunatoare pot fi utilizate cu succes in ameliorarea problemelor digestive. Aceasta contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la detoxifierea ficatului, regleaza tranzitul intestinal si calmeaza durerile de stomac.

De asemenea, sunatoarea poate ajuta la ameliorarea starilor depresive6, fiind o solutie de luat in calcul in perioadele de stres, irascibilitate, insomnie si agitatie. Totodata, planta este recomandata si in atacuri de panica, avand efect calmant.

In plus, sunatoarea este eficienta in sensul in care poate grabi procesul de vindecare a ranilor usoare. Se pare ca aplicarea unei creme sau a unui ulei cu extract de sunatatoare, de trei ori pe zi, timp de 16 zile, stimuleaza vindecarea mai rapida a unei rani si reduce dimensiunea cicatricei dupa cezariana7.

Ce beneficii ofera sunatoarea

Sunatoarea este folosita inca din Antichitate, iar beneficiile sale au fost demonstrate, de-a lungul timpului, prin studii diverse.

Consumul de sunatoare are urmatoarele avantaje:

-combate starile depresive, de anxietate sau de insomnie;
-incetineste deteriorarea functiilor cognitive (o echipa de cercetare din cadrul Universitatii din Madrid a publicat un studiu conform caruia antioxidantii din sunatoare reduc riscul aparitiei unor afectiuni neurodegenerative);
-asigura functionarea normala a sistemului hepato-biliar si sprijina detoxifierea ficatului;
-reduce inflamatiile si durerile;
-amelioreaza simptomele de gripa si raceala, gratie proprietatilor antivirale si antiseptice;
-amelioreaza migrenele, datorita proprietatilor calmante;
-ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor, taieturilor, plagilor sau a eczemelor;
-calmeaza senzatiile de usturime si de arsura de la nivelul pielii;
-atenueaza durerile de stomac, previne si amelioreaza problemele digestive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.