De ce se albește părul și ce remedii naturale sunt eficiente pentru a preveni sau a stopa albirea

3226

Există multe remedii eficiente pentru părul gri, care includ utilizarea ingredientelor naturale cum ar fi cartofi, ceai negru, amarant, ghimbir, miere și susan. Alte remedii la domiciliu includ un aport de alimente sănătoase care conțin proteine, fier, vitamine și aplicarea de uleiuri precum ulei de cocos.

Părul este un biomaterial compus dintr-o proteină numită keratină. Culoarea părului se găsește în foliculii de păr din cauza prezenței a două tipuri de melanină. În general, mai multă melanină întunecă culoarea părului. Albirea părului începe, în medie, la 35 de ani, dar la unii oameni poate începe mai devreme sau mai târziu. Diferența de vârstă depinde de:

Factori genetici: de cele mai multe ori genetica are un rol de jucat în grizonarea precoce a părului.

Vitamina B12: deficitul de vitamina B12 poate fi responsabil pentru albirea părului. Acest lucru se întâmplă când corpul nu mai este capabil să absoarbă cantitățile necesare de nutrienți.

Fumatul: cercetările arată că cei care fumează au mai multe șanse de a li se albi părul. Acest lucru se datorează eliberării radicalilor liberi în organism cauzate de fumat. Aceștia provoacă stres oxidativ, ceea ce, la rândul sau, reduce capacitatea de pigmentare a melaninei și conduce direct la albirea părului.

Poluare: acesta este alt factor care duce la stresul oxidativ, provocând astfel albirea părului

Peroxidul de hidrogen: acesta substanță chimică este utilizată în procesul de decolorare. Este produsă în mod natural de corp. Când peroxidul de hidrogen începe să interfereze cu melanina, părul devine gri.

Stres emoțional: stresul emoțional poate duce la albirea prematură a părului. Studiile de cercetare au arătat că eliberarea de adrenalină pentru o perioada susținută de timp a avut efect dăunător asupra ADN-ului, determinând dezvoltarea unor anomalii. Acest lucru se crede că joacă un rol important în grizonarea părului.

Dietă necorespunzătoare: o dietă necorespunzătoare poate fi atribuită și albirii premature a părului. Lipsa vitaminelor, fierului și iodului sunt considerate ca fiind cauzele albirii precoce a părului. Lipsa de aport de proteine sănătoase este și o altă cauză. Consumul excesiv de ceai și cafea pot contribui de asemenea la procesul de albire.
Există o mulțime de remedii care pot fi ușor de întreprins fără prea mari costuri:

Consumarea proteinelor: deoarece părul este format dintr-o proteină (keratină), o dietă bogată în proteine sănătoase va ajuta la creșterea părului sănătos și la evitarea sau stoparea albirii părului.

Consumul de vitamine și minerale: vitamina A, B12, fier, cupru și zinc sunt unii dintre nutrienții foarte importanți. Lipsa acestor substanțe poate să provoace albirea părului. Alimente precum nucile, legumele, stafidele și prunele sunt surse bune ale acestor vitamine și minerale.

Iod: iodul este o necesitate pentru a opri albirea părului. Acesta este o substanță care influențează glanda tiroidă. Iodul nu se găsește numai în sare, ci și în alte alimente, cum ar fi bananele, morcovii și peștele.

Suc de lămâie: se amesteca trei lingurițe de suc de lămâie cu ulei de nucă de cocos, apoi se aplică pe păr. Permiteți părului să absoarbă acest amestec timp de aproximativ o oră și apoi spălați-l cu șampon. Repetați acest proces săptămânal și veți vedea îmbunătățiri.

Coaja de cartof: puteți utiliza coaja de cartof pentru a vă închide la culoare parul, deoarece aceasta conține amidon care ajută direct în acest proces.

Renunțați la fumat: așa cum deja știți, fumatul cauzează albirea părului. Renunțarea la fumat nu va aduce beneficii doar pentru păr, ci va avea un impact bun asupra sănătății generale.

Ceai negru cu sare: luați o ceașcă de ceai negru și adăugați o linguriță de sare. Aplicați la rădăcinile părului. Lăsați să acționeze timp de o oră și apoi clătiți, fără să șamponați.

Evitați stresul: evitarea sau depășirea stresului este foarte important pentru încetinirea procesului de albire. Exercițiile fizice efectuate cu regularitate, meditația, petrecerea timpului de calitate cu familia și prietenii pot ajuta de asemenea.

Henna: aplicarea pastei de henna pe păr este un alt remediu popular pentru acasă. O pastă henna naturală se poate face direct din frunze de henna cu iaurt. Această pastă poate fi apoi aplicată pe păr.

Ghimbir cu miere: consumul de ghimbir cu miere este eficient în tratarea părului alb. Acest amestec este adesea prescris în medicina tradițională chineză.

Lucruri de evitat: fumatul, ceaiul și cafeaua în exces, folosirea detergenților puternici, a apei foarte fierbinți, a uscătoarelor de par cu aer fierbinte și a vopselei de păr, mai ales de la o vârstă fragedă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.