Detoxifiere de o Zi cu Lămâie, Ulei de Măsline şi Sare Amară

2742

Cura cu lămâie şi ulei de măsline este un foarte bun detoxifiant pentru organism, revitalizându-l şi oxigenându-l.

Puternic antioxidant, aceasta luptă împotriva radicalilor liberi, ferind organismul de eventuale dureri sau boli. Tratamentul este foarte benefic pentru bila leneşă, alte boli hepatice şi nu numai. Pentru efecte foarte bune asupra sănătăţii, se vor urma întocmai următoarele indicaţii:

Cura pentru bilă leneşă (de lungă durată)

Următorul tratament este indicat pentru bilă leneşă, boli hepatice, şi nu numai (stare bună de sănătate). Dimineaţa, imediat după trezire, pe stomacul gol, se bea zeama unei lămâi cu o lingură de ulei de măsline presat la rece. După acesta, se ia poziția de întins, pe partea dreaptă, vreme de 10 – 15 minute. Tratamentul se urmează pe o perioadă de 1 – 3 luni, iar după o pauză de 3 – 7 zile, se poate relua.

Cura cu lămâie, ulei de măsline şi sare amară (de o zi)

Cura cu lămâie, ulei de măsline şi sare amară este recomandată la schimbarea anotimpurilor, când organismul are nevoie de o curăţenie generală. Pentru a începe cura de detoxifiere a organismului, este necesar să aveţi la îndemână următoarele ingrediente:

♣ zeamă proaspăt stoarsă de la 3 lămâi

♣ 200 ml. ulei de măsline presat la rece

♣ 2 pliculeţe de sare amară (sulfat de magneziu – de la farmacii; 30 gr. fiecare) Pentru a obţine soluţia laxativă, sarea amară se dizolvă în 750 ml. apă. Amestecul rezultat se împarte în 3 pahare, a câte 250 ml. fiecare.

Cura cu Lamaie Detoxifica Organismul

Este important că în această zi de detoxifiere să serviţi o singură masă uşoară, până la ora 10 dimineaţa. În intervalul orar 10:00 – 14:00 nu se va mânca nimic, pe parcursul zilei consumându-se doar soluţiile menţionate, astfel:

♣ Ora 14:00 – se consumă amestecul din sare amară apă (250 ml.)

♣ Ora 16:00 – se serveşte al doilea pahar (250 ml.) cu soluţie de sare amară

♣ Ora 18:00 -se consumă cei 200 ml. ulei de măsline şi zeama de la cele 3 lămâi; pot fi băute fie în amestec, fie pe rând: prima dată uleiul, iar apoi zeama de lămâie. După aceasta, se poate instala o uşoară stare de vomă, care va trece, însă. După administrare, pacientul va sta întins pe partea dreaptă, vreme de 30 de minute. Medicii recomandă ca în tot acest timp să plasaţi o sticlă cu apă caldă în zona ficatului.

♣ Ora 22:00 – se administrează ultima porţie de soluţie laxativă (250 ml.)

♣ Ora 23:00 – se poate servi o porţie de orez bine fiert, cu puţin unt deasupra, sau o porţie de gris cu lapte.

Pe parcursul curei de o zi se va bea apă de fiecare dată când se simte nevoia, cu excepţia a 2 ore: nu se va consuma apă cu o oră înaintea şi după administrarea uleiului de măsline.

Excepţii de la regulile curei

Persoanele cu diabet pot mânca normal pe parcursul curei, însă în cantităţi foarte mici cu o oră înainte şi după administrarea uleiului de măsline. În cazul persoanelor cu gastrită hiper – acidă şi ulcer, soluţia laxativă este contraindicată, fiind permisă, în schimb, doar soluţia uleioasă, administrată la ora 18:00. Începând cu ziua în care încep cura, timp de 2 zile, ele vor face o clismă dimineaţa şi una seara, cu ceai de muşețel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.