Dovlecel pane într-un aluat cu usturoi și brânză. Niciodată nu mă satur de ei

21071

Lista ingredientelor pentru reteta cu dovlecei:

  • dovlecei tineri – 0,5 kg
  • chefir – 150 ml
  • faina – 5 linguri
  • branza – 100 g
  • oua – 2 buc.
  • usturoi tocat- 10 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul punem intr-un castron chefirul,ouale, sarea, piperul, faina si amestecam bine.

Adaugati usturoi tocat marunt sau pisat (puten folosi si uscat) la reteta.

Adaugati branza rasa pe o razatoare foarte fina si adaugati la celelalte ingrediente.

Spalati dovleceii tineri, taiati-i pe jumatate si apoi pe lungime – grosimea fiecaruia sa fie de aproximativ 0,5 cm.

Punem fasiile de dovlecel in castronul cu aluat si apoi in tigaia cu ulei fierbinte la 170 de grade.

Se prajeste timp de 3 pana la 4 minute si api punem dovleceii pe un prosop de hartie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Dovleceii finisati pot fi serviti cu sos de rosii ca o gustare rece sau fierbinte.

Sa aveti pofta!

O alta reteta cu dovlecei:

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mai mici
  • 300 de grame de carne tocata
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • condimente dupa gust
  • o farfurie cu faina
  • 2 oua
  • ulei

Mod de preparare:

Se spala dovleceii, se indeparteaza coaja si se taie in inele mai groase. Taiati centrul din fiecare inel.

Condimentati carnea tocata intr-un castron cu toate condimentele si usturoiul. Umpleti mijlocul dovlecelului cu carne tocata.

Pregatiti separat faina si ouale sarate si condimentate. Infasurati dovleceii mai intai in faina si apoi in ou.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti inelele la foc mic pe fiecare parte timp de aproximativ 15 minute. Le prajim mai mult, din cauza carnii, care trebuie facuta bine.

Impartasiti cu prietenii dvs. aceasta reteta minunata pentru inele de dovlecei umplute cu carne tocata ! Cu siguranta se vor bucura si ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.