FEBRA – Iată top 3 ceaiuri pentru combaterea ei

990

Gândiți-vă la febră, nu atât ca la o amenințare, cât la un sistem de alertă precoce al organismului.

Ea reprezintă modalitatea prin care organismul se protejează de infecții și leziuni. Este un instrument pe care îl folosește pentru a-și intensifica mecanismele naturale de apărare. Înainte de apariţia antibioticelor, medicii procedau la infectarea deliberată cu malarie a bolnavilor de sifilis, în speranța că febra ridicată îi va vindeca.

Mecanismul este destul de simplu. Creierul comandă organismului să-și deplaseze sângele de la suprafaţa pielii către interiorul lui. Celulele albe (leucocitele) și anticorpii din sânge pot ajunge astfel la sursa infecției și să acționeze pentru lichidarea ei.

Sângele aflându-se departe de piele, suprafaţa corpului pierde mai puțină căldură și temperatura crește. Dar înainte de a lua măsuri pentru scăderea temperaturii, iată ce vă recomandă medicii.

Iată top 3 ceaiuri pentru a combate febra

Dacă aveți febră, corpul transpiră pentru a se răci. Dar în cazul unei febre foarte mari, pierderea de apă este excesivă și organismul recurge la blocarea canalelor sudorifice pentru a preveni pierderea de apă în continuare. Această blocare a canalelor face mult mai dificilă lupta lui cu febra.

Soluția este să beţi multe lichide. Alături de apa obişnuită, medicii vă recomandă următoarele:

1. Ceai din amestec de plante

Deși, în principiu, orice ceai aduce lichide în corp, există unele deosebit de adecvate în caz de febră, spune dr. Blaurock-Busch, și anume un amestec care combină în părți egale cimbru uscat, flori de tei și flori de mușețel.

Cimbrul are proprietăți antiseptice, mușețelul diminuează inflamația, iar teiul favorizează transpirația, detaliază ea.

Preparare

Opăriți o linguriță din acest amestec cu 1 ceașcă de apă clocotită şi lăsați 5 minute să tragă. Strecuraţi şi beţi acest ceai cald de câteva ori pe zi.

2. Ceai de tei

Acest ceai este bun și fără a fi asociat cu altul, explică dr. Blaurock-Busch, și favorizează transpirația pentru a îndepărta febra.

Preparare

Puneți 1 lingură de flori de tei la 1 ceașcă de apă clocotită. Preparați ceaiul ca mai sus şi beţi-l fierbinte, şi cât mai des.

3. Ceai din scoarța de salcie

Acest remediu naturist este bogat în salicilați (compuși înrudiţi cu aspirina) și recomandat în caz de febră, spune dr. Blaurock-Busch.

Preparare

Preparați o fiertură (un decoct) şi beţi-o în doze mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.