Frunze de busuioc: 10 beneficii pentru care trebuie inclus in dieta ta

489

De la un stomac fericit la o piele strălucitoare, frunzele de busuioc fac minuni pentru mintea și corpul nostru.

Să aruncăm o privire asupra beneficiilor frunzelor de busuioc pentru sănătatea ta și cum îl poți adăuga în dieta ta!

Busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă sacră remarcabilă, încărcată cu numeroase beneficii pentru sănătate. Termenul „busuioc” provine din basilikhon, un cuvânt grecesc antic care înseamnă regal.

Busuiocul conține vitamina A, vitamina K, fier, mangan, calciu și uleiuri esențiale. În plus, conține antioxidanți, inclusiv beta-criptoxantina, zeaxantina, luteina și betacaroten. Cu toate acestea, toți acești compuși miraculoși se diminuează timpul procesului de uscare. Prin urmare, consumați frunze proaspete de busuioc ori de câte ori este posibil pentru a beneficia la maximum de beneficiile lui.

 Iată câteva beneficii ale busuiocului:

1 Busuiocul reduce stresul oxidativ
Busuiocul are o mare putere antioxidantă (luptă împotriva radicalilor liberi). Radicalii liberi sunt atomi notori care cauzează leziuni semnificative celulelor și prezintă un risc crescut de multe complicații de sănătate, cum ar fi boli de inimă, cancer, diabet și artrita.
De asemenea, busuiocul conține flavonoide, care stimulează sistemul imunitar, încetinesc efectele îmbătrânirii și vă protejează structura celulară de daune.

2 Busuiocul ajută la prevenirea cancerului
Deși busuiocul sfânt este destul de diferit de busuiocul dulce (ceea ce folosim în majoritatea rețetelor noastre), acesta conține fitochimicale. Fitochimicalele sunt compuși bioactivi din plante care vă protejează de diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de piele, cancerul pulmonar, cancerul oral și cancerul de ficat.

3 Busuiocul stimulează digestia
Busuiocul dulce conține eugenol. Acest compus chimic are proprietăți antiinflamatorii care asigură sănătatea tractului digestiv. Busuiocul vă ajută sistemul digestiv și nervos, asigurându-vă în același timp o digestie optimă și un echilibru adecvat al pH-ului în corpul dumneavoastră.

4 Busuiocul oferă beneficii excelente pentru piele
Busuiocul conține uleiuri esențiale puternice și vindecătoare, care vă curăță pielea din interior. Și, dacă ai pielea grasă, este remediul perfect. Pe lângă curățare, busuiocul îndepărtează impuritățile, murdăria și grăsimile care înfundă porii.
Faceți o pastă groasă cu o mână de frunze de busuioc, pudră de lemn de santal și apă de trandafiri.

Aplicați această mască pe față și gât, așteptați 15 – 20 de minute și spălați-o cu apă rece.
Dacă aveți acnee, proprietățile antimicrobiene și antiinflamatorii ale busuiocului vă vor ajuta, de asemenea, să o tratați și să o preveniți.

5 Busuiocul ajută la gestionarea diabetului
Dacă aveți diabet, adăugați cu siguranță busuioc în dieta dumneavoastră. Acesta încetinește procesul de eliberare a zahărului în sânge, în timp ce vă ajută cu gestionarea diabetului.

Conform multor studii efectuate pe animale și oameni, busuiocul sfânt poate ajuta, de asemenea, la combaterea celorlalte complicații de sănătate asociate diabetului, inclusiv hiperinsulinemie (cantitate mare de insulină din sânge), greutate corporală excesivă etc.

6 Busuiocul ajută la combaterea inflamației din corp
Deoarece busuiocul are proprietăți antiinflamatorii puternice și uleiuri esențiale, cum ar fi citronelol, linalol și eugenol, ajută la vindecarea unei serii de afecțiuni de sănătate, inclusiv afecțiuni inflamatorii intestinale, afecțiuni cardiace și artrită reumatoidă.

Mai mult, consumul de busuioc poate ajuta, de asemenea, la tratarea durerilor de cap, a febrei, a răcelii și a tusei, a gripei și a durerilor în gât.

7 Busuiocul te ajută să faci față depresiei
Busuiocul conține adaptogen, o substanță anti-stres. Ajută la combaterea anxietății și depresiei, stimulând în același timp neurotransmițătorii care controlează hormonii care induc energia și fericirea. Deci, sorbiți o ceașcă fierbinte de ceai de busuioc sfânt și salvie și vedeți diferența.

8 Busuiocul are proprietăți detoxifiante
Busuiocul este o planta minunata pentru ficat, unul dintre cele mai vitale organe ale corpului tău. Îți detoxifică ficatul și joacă un rol crucial în prevenirea depunerii de grăsime în ficat. Busuiocul vă avantajează ficatul în timp ce vă îngrijește și sănătatea generală.

9 Busuiocul ajută la prevenirea afecțiunilor cardiace
Știți deja că busuiocul conține eugenol. Acest compus chimic ajută la blocarea canalelor de calciu, scăzând astfel tensiunea arterială. De asemenea, uleiurile esențiale din busuioc reduc nivelul trigliceridelor și colesterolului din corpul dumneavoastră.

In plus, magneziul îmbunătățește circulația sângelui și permite vaselor de sânge și mușchilor să se relaxeze, prevenind crampele musculare.

10 Busuiocul previne infecțiile
În afară de tot ceea ce posedă busuiocul, proprietățile sale antibacteriene sunt printre cele mai puternice. Ajută la combaterea unei game de infecții, inclusiv alergii cutanate, infecții urinare, infecții respiratorii și abdominale.
❓Cum să consumi busuiocul:
Adăugat in rețetele tale preferate, busuiocul oferă o aromă extraordinara de care se bucură toată familia. Știai însă că poți prepara și ceai din această plantă minunată?

🫖 Ceai de busuioc
✔️ Ingrediente:
– Frunze de busuioc – 7-8
– Apă – 1 cană
– Miere organică – 0,25 lingurițe
– Pulbere de cardamom – o liniuță
✔️ Mod de preparare:
– Încălziți apa într-un ibric împreună cu frunzele de busuioc și pulberea de cardamom.
– Aduceți la fierbere și lăsați la foc mic timp de 3-4 minute.
– Opriți focul și strecurați ceaiul intr-o cana.
– Se servește cald cu un sfert de linguriță de miere organică.

Cu toate aceste beneficii pentru sănătate, busuiocul este într-adevăr o plantă miraculoasă. Asigurați-vă că îl faceți parte integrantă a dietei. Fie că aveți probleme cu intestinele sau pielea, fie că doriți să scăpați de răceală, tuse sau gripă, frunzele de busuioc sunt întotdeauna utile. Cu toate acestea, întrebați medicul înainte de a consuma busuioc zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.