Ghiveci călugăresc. Reţetă de post de la Mănăstirea Pasărea

823

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • trei cartofi de mărime potrivită,
  • 2 mor­covi,
  • 2 ardei graşi,
  • 1 dovlecel,
  • o jumătate de conopidă,
  • o jumătate varză,
  • o mână de fasole verde,
  • o ţelină,
  • 2 cepe,
  • 4 roşii potrivite,
  • o linguriţă de pastă de tomate sau 2 linguri de bulion,
  • 2 lingură de pătrunjel verde tocat,
  • 2 linguri de untdelemn,
  • sare după gust.

Mod de preparare

Spălăm legumele şi curăţăm de coajă cartofii, ţelina, morcovii şi dovlecelui, după care le tocăm cubuleţe.

Varza se taie fideluţă, conopida se rupe în bucheţele, iar fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm.

Curăţăm ceapa şi o călim într-o tigaie cu ulei încins, adăugăm restul legumelor, presărăm un praf de sare şi stingem cu apă şi bulion.

Roşiile, tăiate cuburi, se pun deasupra, împreună cu jumătate din verdeaţa tocată. Apoi vasul se pune la cuptor, la foc potrivit şi se lasă o oră.

Când este aproape gata, se presară pătrunjel verde şi pastă de tomate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.