Glicemia ridicată: 5 tratamente naturiste cu plante pentru glicemia mare

34829

Glicemia ridicată (sau “hiperglicemia”, cum mai este numită) este caracterizată prin creşterea glucozei din sânge peste valorile normale şi este o stare trecătoare sau de lungă durată.

Tratamente naturiste cu plante pentru glicemia ridicată:

Glicemia ridicată: Frunze de nuc

Un alt ajutor pentru cei care suferă de diabet este tinctura de nuc. Pentru prepararea acesteia în casă, se umple cu frunze mărunţite 1 sticlă de 1 litru și se completează cu alcool alimentar. Se lasă totul la macerat 2 săptămâni. Se iau câte 4 picături de 3 ori pe zi, în amestec cu puțină apă. Ceaiul din fruze de nuc este și el un bun remediu. Se folosesc 1 linguriţă de frunze de nuc și 250 ml de apă și se beau câte 2 căni pe zi.

Glicemia ridicată: Urzici

O cură cu suc de urzici ajută la reglarea glicemiei. Urzica are efect hipoglicemiant, de aceea poate fi utilizată ca tratament adjuvant în diabet. Sucul se obține din frunze proaspete, zdrobite și stoarse sau trecute prin mașina de tocat. Pe o perioadă de 30 de zile, se recomandă să se ia câte 2-3 lingurițe de suc proaspăt, în fiecare dimineaţă. Se poate încerca și tinctura de urzică. Este nevoie de 1 linguriță de tinctură diluată în jumătate de pahar cu apă și băută pe stomacul gol. În amestec cu salvie și frunze de afin, în cantități egale, urzicile au efecte benedice în diabet. Se face un decoct dintr-o linguriță de urzică și 250 ml de apă. Se lasă la fiert 20 de minute și se prepară 2-3 căni de decoct pe zi.

Glicemia ridicată: Frunze de afin

Unele dintre cele mai eficiente remedii în hiperglicemie este afinul. Frunzele acestuia, uscate şi mărunţite în prealabil, este indicat să fie folosite sub formă de infuzie. Este nevoie de 1 lingură de frunze peste care se adaugă 250 ml de apă fiartă. Se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară și bea călduț, neîndulcit. Sunt necesare 2 căni pe zi. Frunzele recoltate înaintea coacerii fructelor au în compoziție mirtilină, un compus care are efectul de a reduce glicemia.

Tratamente naturiste cu plante pentru glicemia ridicată:

Glicemia ridicată: Teci de fasole

Dacă suferi de diabet, îți îmbunătățești starea de sănătate cu ajutorul tecilor de fasole. Sunt necesare 2-3 căni de decoct pe zi. La 1 lingură de teci se pune 1 cană cu apă. Se fierb împreună 20 de minute. Pentru un efect sporit, se lasă la macerat 4 linguri de teci într-un litru de apă pe parcursul unei nopţi. Dimineața, se fierbe până scade la jumătate şi se bea decoctul de-a lungul zilei.

Glicemia ridicată: Cicoarea

Din rădăcini de cicoare se poate face o infuzie utilă în tratamentul naturist al diabetului. Se toarnă 250 ml de apă fiartă peste o lingură de cicoare și se lasă la infuzat. Și decoctul de cicoare băut pe parcursul unei zile este indicat. Se prepară din 3 căni de apă și 2-3 linguri de plantă. Are efectul de a transforma glucoza în glicogen, glucid sintetizat în ficat şi transformat în energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.