Iahnie de fasole. Reţetă de post de la Mănăstirea Pasărea

18011

Ingrediente:

  • O cană de fasole boabe albă,
  • 5 cepe mari,
  • 150 ml unt­delemn,
  • 2 mor­covi,
  • 1 linguriţă de boia dulce,
  • 6 căţei de usturoi,
  • sare, după gust,
  • tarhon sau cimbru,
  • 1 lin­guriţă pătrunjel verde tocat,
  • 1 lin­guriţă pastă de to­mate.

Mod de Preparare.

La fel ca în cazul supei de fasole, cu o seară înainte se spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la înmuiat.

A doua zi se schim­bă apa şi se pune la fiert.

Când dă în clocot schimbăm apa şi adăugăm o ceapă curăţată, tăiată în sfer­turi, 2 morcovi curăţaţi, tăiaţi în jumătăţi, tarhonul sau cimbrul şi se lasă totul să fiarbă până ce fasolea devine moale.

Apoi se stre­coară printr-o sită.

Într-o cra­tiţă, se pune uleiul la încins şi se călesc cele 4 cepe rămase.

În momentul în care vedem că s-a rumenit ceapa, adăugăm pasta de tomate, boiaua de ardei, fasolea strecurată cu legumele, sare după gust.

Se fierbe până ce scade bine şi la final se presară pătrunjel verde tocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.