Înainte de udare, presărați o linguriță de zahăr deasupra solului din ghiveci

6530

Florile sunt probabil cele mai frumoase creații ale naturii pe Pământ. Poate de aceea omul a încercat din cele mai vechi timpuri să le cultive nu numai în această grădină, ci și în casa sa.

Plantele de apartament nu numai că ne decorează casele, ci și curăță aerul, iar unele dintre ele emit uleiuri esențiale.

Cum să ai grijă de plantele de apartament?

Există o nevoie constantă de transplant de plante de apartament și de îmbogățire a mediului lor și acest lucru ne este indicat de plantă prin creșterea lentă sau întârzierea înfloririi.

Să ne uităm la câteva modalități naturale de a face mediul fertil!

1. Folosiți zaț de cafea sau pliculețe de ceai

Data viitoare când preparați cafea, nu aruncați zațul rămas, ci puneți-l deasupra solului din ghiveci și încercați să-l amestecați cu pământul, acest lucru vă va oferi un sol mai aerat și mai slab. La fel se poate face și cu conținutul pliculețelor de ceai rămase după prepararea ceaiului.

2. Zaharul

Înainte de udare, întindeți uniform o lingură de zahăr deasupra solului din ghiveci sau adăugați 1-2 linguri de zahăr în apa de irigare. Acest lucru, aplicat o dată pe săptămână, este apreciat în special de ficus.

3. Coaja de ceapă

Pentru a pregăti decoctul, folosiți 100 g de coajă de ceapă uscată, care este pusă în 2 litri de apă, sigilați recipientul timp de 2 zile, apoi filtrați, udând planta cu această soluție.

4. Drojdie

Se știe că drojdia este bogată în vitamine B, ceea ce contribuie la dezvoltarea mai rapidă a plantelor. Pentru a face acest lucru, vom avea nevoie de un pachet mic de drojdie, pe care îl amestecăm în 5 litri de apă. Utilizați până când soluția s-a răcit. Acest tip de „răsfăț” este foarte iubit de petunii și mușcate.

5. Cojile de ouă

Coaja de ou este foarte bogată în calciu, care neutralizează mediul acid. Spălați bine coaja de ou, uscați-o, zdrobiți-o și apoi adăugați-o în solul din ghiveci, dar din moment ce este greu de descompus, îl folosim doar în cantități mici.

6. Coaja de banană

Fiind foarte bogată în potasiu, fosfor și calciu, este ideal pentru a face fertilizarea solului în ghiveci. Coaja bananei este uscată sau prăjită, tocată și poate fi folosită cu rezultate bune, în special pentru trandafiri.

7. Cenușă

Cenușa este foarte bogată în potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc și sulf. Se amestecă 100-150gr de cenușă într-o găleată cu apă și se lasă să stea câteva zile. Amestecați bine soluția înainte de udare și folosiți-o în acest fel.

8. Coaja de portocală

Umpleți un borcan cu coji de portocale, turnați 1 litru de apă fierbinte, lăsați să stea 24 de ore, filtrați și îl puteți folosi pentru udarea plantelor din casă.

9. Apă din acvariu

Apa din acvariu conține o multitudine de substanțe care au un efect benefic asupra creșterii plantelor și, de altfel, au un pH neutru. Folosim această metodă pentru plantele noastre primăvara și vara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.