Legătura dintre durerile corpului și problemele din viața ta

1718

Psihosomatica – este o ramură a medicinei care se ocupă de influența emoțiilor, fricilor și blocurilor noastre psihologice asupra sănătății.

Este dovedit științific că experiențele și sentimentele noastre interioare duc la boli fizice.

Iată ce pot spune locurile tale dureroase:

Durerile de cap

Dacă te doare deseori sau permanent capul – de fapt, te “dor” gândurile, abundența de informații sau reflecțiile despre un oarecare motiv. Durerile de cap deseori apar la oamenii care îşi suprimă emoțiile. Această problemă spune despre respectul de sine scăzut şi frică, reproșuri interne pentru ceva și că persoană ascunde totul în sine.

Părul

Dacă ai probleme cu părul (încărunțirea devreme, căderea, lipsa vitalității) – acesta este un indicator al stresului, neputinței şi disperării. Probleme pot apărea dacă omul trăiește în frică şi tensiune constantă. Uneori, bolile părului pot apărea ca răspuns la un Ego mare, mândrie și supărare inconștientă față de Dumnezeu.

Gâtul

Gâtul conectează mintea (capul) cu simțurile (corpul). Durerile de gât indică faptul că cele două nu sunt în armonie una cu alta. La nivel metafizic, aceasta trebuie înțelesă ca o punte între material şi spiritual.

Bolile gâtului indică lipsa de flexibilitate: omul se teme să se întoarcă pentru a nu auzi adevărul din spatele lui, ignoră situația, în loc să facă claritate în ea.

Gura

Bolile cavității bucale (de exemplu, stomatita) sunt asociate cu supărările. Mușcarea limbii – te pedepsești singur pentru prea multă vorbă, mușcarea obrajilor – anxietate, ascunderea secretelor. Gura este legată de acceptarea unor noi idei. Orice probleme cu ea vorbesc despre dezorganizări în această sferă.

Buzele

Buzele reprezintă o reflectare a naturii noastre senzuale. În funcție de problemele interne, asupra lor se pot reflecta următoarele boli:

– Crăpături – omul se distruge din cauza sentimentelor contradictorii.

– Mușcarea buzelor – auto-pedepsirea pentru senzualitatea manifestată.

– Herpesul – este la fel ca și mușcarea buzelor, dar într-o formă mai gravă.

Excesul de greutate

Dacă la om se menține greutatea excesivă, el ar trebui să-şi revizuiască lumea interioară. Adesea organismul păstrează excesul, pentru a se proteja de acțiunile exterioare. Omul este lipsit de apărare în faţa societății, în faţa vieții în general.

Uneori, poate vorbi despre dorința suprimată de a obține ceea ce-şi dorește. Persoanele supraponderale în copilărie sau adolescență deseori trăiesc umilințe, ridiculizări și insulte la adresa lor.

Gambele

Durerile de picioare indică conflictele principiilor de viață. Durerea din gambe ne împiedică să mergem înainte, de aceea este legată de atitudinea noastră față de viitor și capacitatea de a merge mai departe în viață.

Stomacul

Medicii confirmă că gastrita apare adesea pe baza experiențelor și a suprasolicitărilor nervoase. Problemele de stomac indică faptul că sunteți într-o stare de nelămurire, în viaţă lipsește determinarea, iar uneori chiar se simte un sentiment de deznădejde și osândire.

Ulcerul de stomac vorbește despre sentimentul de teamă şi insecuritate. Apare și din cauza iritării, care nu este eliberată în nici un fel. Dacă acești oameni şi-ar exprima emoțiile, atunci nu ar avea ulcer.

Spatele

Spatele simbolizează sprijinul vieții. Durerile de spate spun că nu există un suport moral. Omul crede că nu este iubit sau este forțat să-și ascundă iubirea. Dacă el îşi pierde mobilitatea, atunci nu poate manifesta dragoste față de ceilalți prin activitate.

Dacă durerile sunt din partea stângă – atunci faţă de rude, dacă sunt din dreapta – atunci faţă de lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.