Mânătărci – cel mai simplu mod de preparare!

324

Azi, mi-au ieșit în cale câteva manatarci! Spre deosebire de alte ciuperci, manătărcile coborâte din pădurile de munte se prezintă cu altă distincție, cu parfum de conifere și aromă de nucă.

Mănătărcile prăjite își dezvăluie, spre desfătarea noastră, în modul cel mai atrăgător parfumul și gustul. Acest simplu și banal mod de preparare îl aplic atunci când doresc un strop în plus de autenticitate, de gust neîntinat de ciupercă aromată. Prezența usturoiului și a verdeții pune în valoare și ne descoperă potențialul acestei bunătății prezente în pădurile noastre.

Ingrediente – manatarci prăjite

4-5 manatarci
3-4 căței de usturoi
3-4 fire de pătrunjel
sare, piper, ulei de măsline
pâine proaspătă

Curățăm și grijim manatarcile cu un prosop curat și uscat, încercând să evităm pe cât posibil apa. Cățeii de usturoi îi tăiem felii. Verdeața o mărunțim.

Încingem o tigaie cu 2 linguri de ulei și rumenim ciupercile tăiate felii. Dăm un praf de sare și unul de piper proaspăt măcinat. Când manatarcile s-au rumenit adăugăm usturoiul mărunțit. Mai lăsăm pe foc un minut, amestecând ușor. Oprim focul și adăugăm pătrunjelul proaspăt.

Manatarcile astfel preparate, le servim pe pâine proaspătă, cu coajă rumenă și crocantă. Simplu și foarte gustos! Bineînțeles, că oricare altă ciupercă își poate găsii menirea în felul asta!

Să fiți bine!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.