MENTA ne scapă de DURERILE de STOMAC şi de stările de greaţă

1399

Atunci când nu funcţionează armonios, intestinul este sursa tuturor durerilor. Afecţiunile stomacului provoacă adesea stări inconfortabile şi dureri.

Pentru o sănătate intestinală deplină, se recomandă o alimentaţie echilibrată, cu deprinderi raţionale de a ne hrăni şi o activitate digestivă ‘’fără piedici’’. Durerile de stomac se pot vindeca cu ajutorul plantelor. Printre cele mai eficiente şi la îndemână: menta (Mentha piperita).

Menta vindecă durerile de stomac

Studiile au arătat că menta stimulează producţia şi secreţia de bilă, având o acţiune dezinfectantă şi antispastică. Indiferent că este consumată proaspătă sau uscată, efectul decisiv îl are uleiul eteric, care îi conferă plantei şi parfumul caracteristic.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este prima măsură de luat în caz de stare de greaţă, dureri de burtă, de stomac, sau gripă gastro-intestinală.

Preparare

Peste 1 lingură de frunze de mentă uscate şi mărunţite groscior se toarnă 150 ml. apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 5-10 minute şi în final se filtrează. Se îndulceşte după gust, cu miere.

Administrare

Se beau câte 3 ceşti pe zi. Are un efect foarte puternic şi de aceea ar trebui administrat doar pentru o perioadă de câteva săptămâni. Menta stimuleaza productia si secretia de bila Copiilor mici li se recomandă înlocuirea mentei cu ceai de muşeţel, sau o variantă mai ‘’uşoară’’, potrivită şi pentru persoanele vârstnice:

1 linguriţă de frunze de mentă uscatete şi mărunţite groscior se opăresc cu 1 cană (250 ml.) de apă fiartă, după care se lasă la infuzat timp de 30 de minute şi în final se filtrează. Se îndulceşte după gust, cu miere. Se pot consuma până la 3 căni pe zi.

Plantă de top pentru tratarea multor afecţiuni ale tubului digestiv

Menta este o plantă de top pentru tratarea multor afecţiuni ale tubului digestiv. Acţiunea farmacodinamică a ceaiului de mentă se manifestă la nivelul aparatului digestiv prin faptul că produce o uşoară anestezie a mucoasei gastrice, datorită mentolului. Totodată, are o acţiune antifermentativă, dezinfectantă, astfel că ceaiul de mentă este indicat în tratamentul colitei de fermentaţie.

Precauţii

Ceaiul de mentă nu este indicat în doze mari în ulcerul gastric sau duodenal, reflux gastroesofagian. Nu se recomandă în sarcină şi alăptare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.