Mozzarella – 9 beneficii impresionante pentru sănătate

346

✔️Sursă de biotină:
Brânza Mozzarella este o sursă excelentă de biotină numită și vitamina B7. Deoarece acest nutrient este solubil în apă, organismul nu îl stochează. Consumul acestei variante de brânză vă poate satisface astfel nevoia nutrițională imediată.

Femeile însărcinate pot mânca brânză pentru a face față unui posibil deficit de biotină. De asemenea, această vitamină împiedică unghiile să devină fragile. Studiile au arătat că biotina poate reduce și nivelul glicemiei la persoanele cu diabet zaharat.

✔️ Sursa de riboflavină:
Este o idee bună să mâncați brânză mozzarella, deoarece este bogată în vitamina B2 sau riboflavină. Parte a familiei complexului de vitamine B, trebuie consumată zilnic, deoarece ajută organismul să lupte împotriva diferitelor afecțiuni și condiții precum atacurile de migrenă și anemia. De asemenea, are proprietăți antioxidante dovedite.

✔️Sursa de niacină:
Produsul lactat conține vitamina B3 sau niacină, care joacă un rol esențial în transformarea grăsimilor în energie adecvată în corpul uman. În plus, niacina ajută la controlul colesterolului, previne apariția unor afecțiuni precum diabetul și artrita.

✔️ Sursă de vitamine liposolubile:
Brânza Mozzarella conține, de asemenea, importante vitamine liposolubile precum D, E și A. Aceste vitamine sunt necesare pentru absorbția calciului, sănătatea oaselor și protecția membranei celulare.

✔️ Ajută la consolidarea oaselor:
Această variantă de brânză conține o cantitate mare de calciu – un mineral cheie care este necesar pentru sănătatea optimă a oaselor și a dinților. 30 gr de mozzarella are 183 miligrame de calciu, importante pentru protejarea smalțului dinților și menținerea structurii osoase.

În plus, joacă un rol esențial în protejarea mușchilor inimii și reduce riscul de cancer de colon. De asemenea, poate contribui la pierderea în greutate.

✔️ Sursă bună de fosfor:
Brânza Mozzarella are o cantitate echitabilă de fosfor, care ajută corpul uman să absoarbă calciul din alimente. Este, de asemenea, necesar pentru digestia optimă și buna funcționare a rinichilor. Mineralul ajută la combaterea oboselii musculare și facilitează funcționarea creierului.

✔️ Sursă de zinc:
Zincul este un mineral vital prezent în brânza Mozzarella. Zincul ajută la combaterea problemelor pielii și crește numărul de celule albe din sânge. De asemenea, ajută glanda prostatică să funcționeze bine și ajută la pierderea excesului de greutate.

✔️ Sursă de proteine:
Una dintre cele mai bune calități ale brânzei mozzarella este abundența de proteine. Dacă doriți o sursă de proteine, mozzarella este o alegere bună. Consumul acestei brânze te menține energic și mărește forța musculară.

✔️ Sursă de potasiu:
Potasiul este un alt mineral cheie care se găsește în această brânză. Potasiul ajută la combamozzarella terea efectelor adverse cauzate de consumul de sodiu. Potasiul ajută, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale și la rectificarea ritmurilor cardiace abisale.

Cuvânt de precauție
Fără îndoială, brânza mozzarella are un gust minunat și în același timp este plină de substanțe nutritive vitale. Dar vestea proastă este că mai conține și o cantitate mare de grăsimi saturate, care poate fi o preocupare pentru sănătatea cardiovasculară și problemele de greutate. Este recomandabil să consumați acest produs lactat cu moderare și să alegeți variante cu conținut scăzut de grăsimi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.