Nectar de roșii și portocale – o băutură răcoritoare, cu foarte multe beneficii pentru sănătate

258

Ingrediente
• 1 mango copt, curatat, tocat mare
• 450 g rosii, decojite, curatate de seminte, taiate in jumatati
• 1 pepene verde (circa 600g) decojit, curatat de seminte, taiat bucati
• 450 ml suc de portocale
• Sucul si coaja rasa de la o lamaie verde
• Gheata
• Felii de portocala si lamaie verde (optional)

Mod de preparare:
Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti mango, rosiile, pepenele verde, sucul de portocala, sucul si coaja de lamaie verde. Amestecati pana se omogenizeaza bine (ar putea fi nececsar sa preparati nectarul in doua transe). Puneti cateva cuburi de gheata in 4 pahare mari si adaugati nectarul din blender peste. Ornati cu felii de portocala si lamaie verde. Serviti imediat.

Beneficii:
Mango contine multa Vitamina A, C, D, B6, K si multe minerale precum potasiu, magneziu, seleniu, fosfor, zinc si fier, multi aminoacizi si numerosi antioxidanti. Datorita continutului bogat de nutrienti, vitamine si minerale necesare organismului, acest fruct este recomandat pentru numeroase afectiuni. Culoarea portocalie demonstraeza, desigur, prezenta betacarotenului, unul dintre cei mai puternici „luptatori” impotriva cancerului. Fructele sunt, de asemenea, antivirale.

Sucul de rosii contine si vitaminele K, B1, B2, B5, B6, potasiu, magneziu, fier si fosfor. De asemenea, in sucul de rosii se gasesc si alte minerale precum sodiu, mangan, curpru, zinc si crom. Sucul de rosii este un puternic detoxifiant si anti-cancerigen, el distruge celulele canceroase intr-un timp scurt, tumori, infectii.

Pepenele verde, ciuda conceptiei generale ca ar contine doar apa si zahar, acest fruct popular al verii este considerat de specialisti ca fiind un aliment dens in nutrienti. Informatiile nutritionale ale pepenelui rosu arata ca fructul este bogat in numeroase vitamine, minerale si antioxidanti, cu beneficii unice asupra organismului. Numeroase studii au demonstrat ca un consum bogat de pepene rosu scade riscul de obezitate, diabet si boli cardiovasculare, imbunatatind sanatatea parului si contribuind la reglarea greutatii corporale.

Sucul de portocale sustine functia sistemului imunitar si are un rol important in prevenirea racelilor si infectiilor. Prin intarirea sistemului imunitar, creste rezistenta organismului la infectii. Consumul regulat de suc de portocale poate imbunatati tensiunea arteriala diastolica. Sucul de portocale contine hesperidina, un pigment sanatos al plantelor, solubil in apa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.