NUCILE – Ajută în lupta cu bolile inimii, cancerul și diabetul

5137

Cele mai timpurii izvoare istorice indică faptul că nucul provine din Persia, unde fructele nucului – nucile – erau rezervate pentru casa regală, istoria lui putând fi urmărită mii de ani înainte de Hristos. Nucile sunt bogate într-o multitudine de nutrienți.

O singură porție de nuci conține o doză mare de vitamine, minerale și grăsimi, toate având proprietăți benefice pentru starea generală de sănătate a organismului.

Nucile pot preveni boala Alzheimer. Cei predispusi la această boală pot întârzia simptomele și instalarea acesteia prin consumul zilnic de nuci. Cantitatea mare de acizi grasi Omega-3 din nuci este cea care menține sistemul nervos sănătos și îmbunătățește memoria.

Aliat împotriva cancerului și diabetului

Datorită conținutului ridicat de minerale (mangan, magneziu), dar și datorită grăsimilor sănătoase pe care ți le-am menționat mai sus, nucile iți pot ameliora starea de sănătate dacă ești diabetic. Mai mult, nucile te ajută să lupți împotriva radicalilor liberi, având un puternic efect antiinflamator și anticencerigen.

Previn bolile de inimă

Grăsimile sănătoase, mononesaturate, de tip Omega 3 pe care le conțin nucile contribuie la scăderea colesterolului “rău” (LDL) și la creșterea colesterolului “bun” (HDL) din sânge, ceea ce conduce la păstrarea unui sistem cardiovascular sănătos și la reducerea semnificativă a riscului de a dezvolta boli de inimă sau de a suferi de accident vascular cerebral.

Reprezintă o sursă bogată de calciuAcestea sunt și o sursă naturală de calciu, și, astfel, ajuta la mentinerea oaselor sănătoase. Femeile care sunt la menopauza sunt predispuse la osteoporoză din cauza schimbărilor hormonale. Asa că persoanele în varsta, dar iî special femeile, ar trebui să consume nuci, deoarece le ofera calciu de calitate.

Tratează insomniile

Nucile conțin melatonină, care este asociat cu somnul profund. De aceea, consumul de nuci e recomandat persoanelor care suferă de insomnii. Omega-3 din nuci mențin tensiunea arterială redusă, combătând stresul și efectele acestuia asupra organismului.

Ajută în lupa cu kilogramele în plus

Acestea combat obezitatea, ajută digestia și stimulează pierderea kilogramelor în plus datorită rolului pe care îl are tiamina. Prin acțiunea tiaminei (substanță găsită în miezul de nucă), metabolismul tău iți este stimulat și accelerat, grăbind procesele de slăbire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.