Pătrunjelul este mai mult decât o simplă plantă, el are proprietăți nebănuite!

730

Patrunjelul este una dintre plantele de departe cea mai utilizata pe scara larga din lume. Pe langa faptul ca are un gust excelent și foarte multe beneficii, culoarea verde minunata pe care o are il face ca fiind foarte folosit si in decorarea diferitelor feluri de mancare.

La piata poate fi gasit pe toata perioada anului, dar cel mai sanatos este acela cultivat in gradina ta.

Frate cu mararul, leusteanul si telina, patrunjelul are calitati pe care putine medicamente se pot lauda ca le au si fara reactii adverse.

Unii dintre noi il adauga in mod obisnuit in prepararea produselor alimentare, altii il evita, crezandu-l inutil. Toata lumea stie patrunjelul ca o planta, dar putin stiu ca este o planta cu o multime de nutrienti si cu un efect curativ.

Patrunjelul contine multe uleiuri esentiale, flavonoide si vitamine cum ar fi vitamina C si vitamina A. Potrivit unor cercetari, patrunjelul creste capacitatea antioxidanta a sangelui, ceea ce face sangele mai puternic in “lupta” impotriva radicalilor liberi, precum si, de asemenea, reduce riscul de cancer. Unele uleiuri esentiale, care contin patrunjel, au efect antioxidant.

In plus, datorita calitatii sale de excelent antioxidant, patrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, cate 20 ml de suc impreuna cu alte sucuri naturale ajuta foarte mult la vindecarea cancerului. Sucul proaspat se poate consuma in timpul tratamentului cu citostatice, ajutand la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor si la distrugerea celulelor canceroase

Patrunjelul este cunoscut pentru oameni ca protector al inimii și vaselor de sange. Acesta contine o multime de acid folic, care este un factor important pentru protectia inimii si vaselor de sange, precum si, de asemenea, are un rol important in procesele de organismului, care urmeaza sa fie efectuate in mod corespunzator.

Patrunjelul este recomandat in special pentru persoanele care au facut un atac de cord sau accident vascular cerebral, precum si pentru cei care sufera de arteroscleroza si alte boli ale sistemului cardiovascular. Patrunjelul este un nutrient excelent, care ofera protectie impotriva artritei reumatoide, datorita ingredientelor pe care patrunjelul le contine, precum si nivelului ridicat de vitamina C.

Sunt relativ putine, medicamentele care se pot lauda cu propietatile de revigorare sau remediere ale patrunjelului. Un miracol al naturii, care nu ar trebui sa lipseasca din nici o mancare. Radacina patrunjelului odata ajunsa in organism este un reparator al ficatului, un foarte bun stimulent pentru rinichi si pentru retinerile de apa. Frunzele si tulpinile de patrunjel, din care se face ceai, ajuta la eliminarea pietrelor care se fac la rinichi sau in ficat.

Patrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu si mai multa vitamina C decat citricele, dar si multe alte substante nutritive esentiale. Planta are efect hidratant, hranitor, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste capacitatea de asimilare si de sintetizare a substantelor nutritive a majoritatii organelor. Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor. Acest nutrient aduce multiple beneficii ficatului si protejeaza plamanii si colonul. Betacarotenul este transformat de organism in vitamina A, un nutrient important pentru un sistem imunitar puternic.

Patrunjelul este bogat in clorofila, care are capacitatea de a purifica si de a inhiba raspandirea bacteriilor, ciupercilor si a altor microorganisme. Clorofila din aceasta planta are calitati antibacteriene si antifungice care stimuleaza sistemul imunitar pentru calmarea simptomelor sinuzitei, de exemplu. Clorofila, bogata in oxigen suprima virusurile si ajuta plamanii sa eliminare toxinele acumulate din mediul incojurator.

Patrunjelul este una dintre putinele surse naturale de acid alfa-linolenic, un acid gras esential, important. Fluorul se intalneste in abundenta in patrunjel. Fluorul existent in patrunjel are o structura complet diferita molecular de fluorul produs chimic. Cariile dentare sunt rezultatul unui nivel prea scazut de fluor. Combinatia dintre calciu si fluor creaza o suprafata solida de protectie la nivelul dintilor si oaselor, protejeaza organismul de infectii, germeni si virusuri.

Cura cu suc de patrunjel

Sucul de patrunjel detoxifiaza organismul, te ajuta sa slabesti si este cel mai mare dusman al celulitei. Beti cate un pahar din acest suc in fiecare zi, timp de trei saptamani, iar grasimile din organism vor fi arse mult mai rapid. Mai mult, chiar si hepatita poate fi combatuta daca veti bea zilnic un pahar de suc de patrunjel.

Pentru a se prepara suc de patrunjel se pun frunzele in storcator si apa cat sa le cuprinda. Se preseaza compozitia pana devine o pasta ce se poate bea ca atare sau filtrate. Este recomandat ca sucul sa se bea imediat ce a fost preparat si in nici un caz nu se tine in frigider mai mult de cinci ore. Se bea zilnic sucul obtinut dintr-o legatura de patrunjel preferabil inainte de masa principala.

Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica pentru curatirea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplica pe fata seara, mentinandu-se peste noapte. Dimineata se spala cu apa calda. Este o cura contraindicata femeilor insarcinate. Este indicat sa bem suc de patrunjel in toate starile cu imunitate slabita, stari infectioase, alergii, convalescenta, batranete, boli de uzura, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, boli ale sangelui, atonie a vezicii biliare, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza, colicistita), afectiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guta, dureri articulare (in special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat, celulita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.