PĂTRUNJELUL menține FICATUL sănătos în lupta cu HEPATITA

3708

Pătrunjelul (Petroselinum crispum) are un puternic efect de combatere a virușilor care atacă ficatul.

Se pare că acest efect se datorează clorofilei care se găsește din abundență în frunzele proaspete de pătrunjel și care inhibă dezvoltarea virușilor hepatici. Totodată, oamenii de știință consideră că și uleiul volatil conținut de frunzele patrunjelului atacă membrana virușilor care produc hepatita B și C. S-a constatat că bolnavii de hepatită A, B și C, cei cu hepatită cronică sau acută, se simt mult mai bine, iar analizele de sânge sunt mai bune, după câteva cure cu frunze de pătrunjel.

Suc din frunze de pătrunjel – Preparare

Pentru a obține sucul de pătrunjel verde se mixează o mână de frunze proaspete împreună cu patru linguri de apă, după care se lasă jumătate de oră să macereze și se filtrează. Sucul astfel obținut se consumă imediat sau se păstrează la frigider, însă nu mai mult de 4 ore. Sucul de pătrunjel este un remediu puternic și, ca atare, nu se administrează singur, ci diluat în puțin suc de rădăcină de morcov.

Cura cu suc de pătrunjel în hepatită virală

Se recomanda bolnavilor de hepatită A, B și C să facă vreme de 4 săptămâni o cură cu suc proaspăt de frunze de pătrunjel, din care se administrează câte 50 – 75 ml pe zi (se diluează în câte un sfert de pahar de suc de morcov), băuți în trei reprize, pe stomacul gol, înainte de masă. După 4 săptămâni de cură, se fac 2 săptămâni de pauză, după care tratamentul se reia. Persoanele cu hepatită cronică sau acută se simt mult mai bine, iar analizele de sânge sunt mai bune, după 3-4 cure cu frunze de pătrunjel.

Precauții, contraindicații

Sucul de frunze de pătrunjel are o acțiune terapeutică intensă. De aceea, nu se folosește niciodată nediluat, pentru a nu provoca probleme digestive, ci doar amestecat cu suc de morcov, cu care se combină foarte bine. Nu se depășesc dozele recomandate. De asemenea, în doze mai mari de 200 ml, la adulți, și de 60 de ml, la copii, sucul de pătrunjel poate da reacții adverse, precum hiperexcitabilitatea nervoasă, anumite deranjamente digestive. Pătrunjelul nu va fi utilizat în scopuri terapeutice de către femeile însărcinate sau care alăptează.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.