PIETRE LA RINICHI – Cauze și remedii naturiste

10020

Când urina este prea bogată în unele săruri minerale, în rinichi se pot forma pietre. De obicei, formarea pietrelor la rinichi urmează unei infecții urinare.

Dacă piatra iese din rinichi și migrează în uretră, canalul spre vezică, apare o durere imensă, cunoscută sub numele de colică renală. Pietrele la rinichi sunt de trei ori mai frecvente la bărbați decât la femei.

Cauze

Cele mai multe pietre la rinichi sunt rezultatul excesului de acid oxalic, care produce pietre din oxalat de caliu. Mai rar, pietrele sunt provocate și de prea mult acid ureic. Riscul de pietre la rinichi scade dacă beți multe lichide (apă, îndeosebi) pentru a dilua urina; limitați consumul de proteine animale, de grăsime, de zahăr și alcool și dați jos kilogramele în plus. Nu fumați, deoarece cadmiul din fum favorizează formarea pietrelor.

Măsuri de prevenție

1. Dieta
Beți șase până la opt pahare de apă pe zi.
dacă aveți pietre din oxalat de calciu, mâncați puține alimente ce conțin oxalați, cum ar fi sfeclă, țelină, castraveți, grepfrut, pătrunjel, rubarbă, spanac, cartofi dulci, nuci, ciocolată, ceai si cola. Consumați în schimb alimente bogate în calciu, magneziu potasiu și vitamina B6.
Dacă aveți pietre ureice, reduceți alimentele cu purină – carne roșie, crustacee, cereale integrale, mazăre, fasole, conopidă și spanac.

2. Fasolea rosie
Fasolea este o sursă foarte bună de magneziu, reducând simptomele pietrelor la rinichi. Este recomandată fierberea acesteia timp de 6 ore, apoi strecurarea apei și consumarea după ce aceasta s-a răcit.

3. Fitoterapie
Beți două sau trei cești de ceai din mătase de porumb, buchu sau pir.

4. Sucul de lămâie
Beți apa cu câteva felii de lămâie, deoarce aceasta ajută la împiedicarea formării pietrelor de calciu datorită citratului – o sare a acidului citric. Citratul are și capacitatea de a descompune pietrele mici, acestea reușind să treacă mai ușor.

5. Sucul de rodii
Rodia conține antioxidanți benefici pentru sănătate, iar sucul de rodii împiedică acumularea toxinelor, prin detoxifierea organismului. Un alt efect benefic al acestui fruct este acela că reduce nivelul de aciditate din urină, acest lucru ducând la scăderea riscului de formare a pietrelor la rinichi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.