Plăcintă cu iaurt și lămâie – Nimic mai mult, nimic mai delicios – Rețetă simplă și ușoară

31080

Foarte aromată și ușor de preparat, plăcinta cu iaurt și lămâie e gata în 30 de minute. Rețetele de prăjituri făcute în casă sunt cele care ne aduc aminte cel mai des de copilărie, de casa cu miresme îmbietoare a bunicii.

Din păcate, în ziua de azi timpul nu ne permite să stăm prea mult în bucătărie, iar unele rețete necesită mult timp pentru prepararea lor.

Această plăcinta cu iaurt și lămâie nu numai că este foarte gustoasă, dar nici nu necesită multe ingrediente și are un timp de preparare destul de scurt. Se știe că iaurtul și lămâia sunt produse care se consumă foarte des, fiind benefice organismului.

Ținând cont că aici se adaugă și zahăr, nu se recomandă în diete, dar sunt zile când putem să trișăm puțin. În acele zile vă recomand această rețetă simplă și delicioasă.

Ai nevoie de puține ingrediente și doar câteva minute ca să prepari plăcinta cu iaurt și lămâie:

Pentru: 6-8 porții
Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă din comerț
1 kilogram iaurt
8 ouă
300 g zahăr
coajă rasă de la 1/2 lămâie
1 esență de vanilie

Cum se prepară?

Se bat bine ouăle cu iaurtul până ce se omogenizează, iar compoziția devine ca o cremă, apoi adaugă zahărul în ploaie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

În tava de plăcintă tapetată cu hârtie de copt, așază o parte dintre foi, toarnă o parte din umplutură, jumătate din compoziție, apoi mai adaugă foi, toarnă restul umpluturii, iar la final acoperă cu ultimele foi de plăcintă. Se poate unge cu puțin ou bătut, dar nu este obligatoriu.

Pune tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 20 de minute. Foile de deasupra ar trebui să fie maron-aurii atunci când plăcinta este gata. Ușor și rapid de făcut.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.