Prăjitura 3 AROME, fără coacere – Se prepară din 300g biscuiți, 500 ml lapte, 260g unt și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 300 g biscuiți
- 200 g unt
Ingrediente necesare pentru stratul cu caramel:
- 170 g zahăr brun
- 140 ml frișcă lichidă
- 60 g unt
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri zahăr tos
- 1 plic budincă de vanilie
- 1 lingură făină (cam 40g)
- 50 g unt
Ingrediente necesare pentru stratul cu frișcă:
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 plic întăritor frișcă
Ingrediente necesare pentru decor:
- Ciocolată rasă
Mod de preparare:
Măcinăm fin biscuiții ș îi amestecăm cu untul topit. Transferăm jumătate din compoziție într-o tavă de 22*22 cm, formând un blat uniform.
Pentru caramel, punem zahărul brun, untul și frișca lichidă într-un vas. Punem pe foc mic și din momentul în care dă în clocot, fierbem timp de 15-20 de minute, până se îngroașă.
Transferăm crema peste blatul din tavă și uniformizăm. Punem compoziția rămasă de biscuiți peste stratul cu caramel.
Pentru cremă, amestecăm 150 ml de lapte cu gălbenușurile, zahărul tos, praful de budincă și făina. Punem laptele rămas la fiert, adăugăm amestecul de budincă.
Amestecăm bine și fierbem până se îngroașă. Luăm budinca de pe foc, o lăsăm să se răcorească un pic după care încorporăm în ea untul. Întindem crema caldă peste stratul de biscuiți și dăm prăjitura la frigider.
Mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul pudră și cu întăritorul și întindem peste prăjitură. Decorăm cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!