Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 ml de lapte
100 g zahar
100 g gris
500 ml de lapte
5 linguri zahar
Pentru crema de vanlie:
75 g de margarina sau unt
500 ml lapte
o budinca de vanilie
3 linguri de zahar
Pentru glazura:
75 ml frisca lichida
150 g de ciocolata pentru gatit
Mod de preparare:
Mai intai vom prepara prima crema.
Se amesteca zaharul si grisul in lapte pe foc mic.
Gatim o masa groasa, pe care o turnam intr-o matrita tapetata cu hartie de copt.
Lasam sa se raceasca.
Gatiti a doua crema – amestecati zaharul si praful de budinca in lapte si gatiti budinca groasa.
Bateti margarina intr-un castron separat.
Adaugati treptat budinca racita la masa de unt si bateti bine.
Puneti crema de vanilie in tava, peste cea de gris.
In cele din urma, topiti ciocolata pe o baie de abur si amestecti cu frisca lichida.
Turnati apoi deasupra desertului.
Lasa-l sa se intareasca si puteti servi.