Preparatele cu URZICĂ de VARĂ ne curăţă sângele, detoxifică ficatul şi ne energizează

273

Asemenea celei de primăvară, urzica de vară curăţă sângele şi energizează organismul.

Consumată corespunzător, urzica de vară poate face adevărate minuni pentru sănătate, cu condiţia ca preparatele să fie administrate corect. Preparatele din frunze de urzică pot fi utilizate pentru curăţirea sângelui, inimă, detoxifierea ficatului, diabet, gastrită şi reumatism.

Tinctură din urzică de vară – întăreşte funcţia inimii şi reduce scleroza

Se spală şi se toacă mărunt 200 gr. de urzică proaspătă care se macerează în 500 ml. ţuică, ȋntr-o sticlă cu gâtul larg. Se leagă cu tifon şi se lasă la geam, în bătaia soarelui, timp de 24 de ore, api, timp de 8 zile se ţine la întuneric, la temeperatura camerei. La final, se strecoară prin tifon, prin presare, şi se păstrează într-o sticlă de culoare închisă.

♣ Se administrează câte 1 linguriţă, cu 30 de minute înainte de masă şi înainte de culcare, până la terminarea preparatului.

Infuzie pentru detoxifierea ficatului şi ciroză

Se prepară un amestec din câte 3 linguri de frunze uscate de urzică, coada-şoricelului, flori de cicoare, siminoc, şi 2 linguri de coada-calului. Se ia o lingură din acest amestec şi se infuzează în termos (sau într-un recipient învelit în prosop) în 350 ml. de apă fierbinte, timp de o oră, după care se strecoară.

♣ Se administrează câte 75 ml, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă, pe o perioadă de 3 săptămâni. Între cure se face o pauză de 10 zile. Urzica purifica sangele

Decoct pentru diabet, gastrită, reumatism şi litiază biliară

În 600 ml. apă rece se adaugă câte 1 linguriţă de frunze de urzică, de dud şi de napi (topinambur) şi 2 linguriţe rădăcină de brusture. Se aduce totul până la fierbere, după care se lasă la foc mic timp de 10 minute şi se infuzează în termos, timp de 4 ore. La final se strecoară, iar lichidul se păstrează la frigider.

♣ Se administrează câte 125 ml, de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, în cure de 14 zile, cu pauze de 5 zile.

Suc de urzici şi miere, pentru întinerirea organismului

Pentru întinerirea organismului, îmbunătăţirea funcţiei pancreasului şi reglarea tensiunii arteriale se recomandă sucul de urzici cu miere.

♣ Se culeg 3 kg. frunze de urzică, care se spală, se zvântă şi se stoarce sucul. În continuare, se amestecă 300 ml. suc de urzică cu 500 gr. miere de albine. Din acest preparat se consumă câte 1 lingură, de 2 ori pe zi, între mese, până la terminarea preparatului. Mierea se ţine în gură timp de 1-3 minute, apoi se înghite.

Contraindicaţii

Înainte de a se urma o cură cu urzică, se recomandă sfatul medicului specialist sau fitoterapeutului, în special în cazul în care se administrează preparate sintetice. Preparatele din urzică sunt contraindicate pe perioada administrării pastilelor antihipertensive, medicamentelor antidepresive şi somniferelor. De asemenea, nu sunt recomandate bolnavilor de neoplasm, în hemoragii provocate de miom sau chisturi ovariene, afecţiuni renale acute, femeilor însărcinate (pot provoca avort spontan), bolnavilor cu tromboflebită, cu probleme de circulaţie sanguină, în special la vârstnici. În cazuri de procese inflamatorii acute renale şi la ficat, dar şi în insuficienţă acută renală sau cardiacă, se cere opinia medicului specialist.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.