Rădăcina de brusture detoxifică sângele, sistemul limfatic și pielea

1005

Rădăcina de brusture a fost apreciată de mii de ani pentru capacitatea sa de a purifica sângele și de a răci căldura internă. Pe plan intern și extern, are efecte antiinflamatoare și antibacteriene puternice asupra corpului uman.

De asemenea, conține acizi fenolici, quercetină și luteolină, care sunt toți antioxidanți puternici, ce promovează sănătatea.
Similar cu ceaiul de păpădie, puteți prepara ceai de rădăcină de brusture și poate fi găsit și sub formă de supliment sau poate fi consumat ca legumă. Ce gust are? Brusturele are o textură plăcut crocantă și o aromă pământească, dulce, asemănătoare cu rădăcina de lotus sau țelina.

Ce este rădăcina de brusture?

Rădăcina de brusture (genul Arctium ) este un gen de plante bienale din familia Asteraceae (margarete) originară din Asia de Nord și Europa.
În Japonia, este adesea numită rădăcină de gobo și este cultivată ca legumă.

Brusture are frunze mari, în formă de inimă și flori strălucitoare de culoare roz-roșu până la violet. De asemenea, are bavuri care se pot lipi de îmbrăcăminte sau blana de animal.
Rădăcinile adânci ale plantei de brusture sunt verzui-maronii sau aproape negre la exterior.

Rădăcina de brusture este compusă în principal din carbohidrați, uleiuri volatile, steroli vegetali, taninuri și uleiuri grase.
Rădăcina de brusture nu este nouă în medicina naturistă. A fost folosită de mii de ani în Asia și Europa – și mai recent în America de Nord.

În Japonia, este o legumă consumată de obicei proaspătă sau gătită, iar frunzele tinere pot fi gătite, de asemenea, ca orice altă legumă.

În medicina tradițională chineză, fructele de brusture sunt folosite de mii de ani. Sunt de obicei asociate cu meridianele pulmonare și stomacale, sunt cunoscute pentru răcirea căldurii interne și utilizate în mod obișnuit pentru susținerea sănătății pielii.

În medicina populară europeană, o infuzie de semințe de brusture a fost adesea folosită ca diuretic, îmbunătățind sănătatea prin susținerea proceselor de digestie și eliminare. De asemenea, a fost utilizat în mod obișnuit ca tratament pentru scalp pentru a preveni căderea părului și pentru a scăpa de mătreață.

Care este diferența dintre rădăcina de brusture și rădăcina de păpădie? Ambele sunt membri ai familiei de plante Asteraceae și au fost folosite în întregime pentru medicina tradițională și modernă de ani de zile.

Atât rădăcina de brusture, cât și rădăcina de păpădie sunt excelente pentru diabet și afecțiuni ale pielii. Sunt, de asemenea, diuretice naturale, încărcate cu antioxidanți.
Păpădia este în mod special excelentă pentru curățarea ficatului și protejarea oaselor, în timp ce brusturele este un curățător uimitor de sânge, care îl face, de asemenea, foarte util pentru sănătatea ficatului.

Rădăcina de brusture este, de asemenea, utilă pentru oase, în special pentru osteoartrita. Păpădia este bogată în fibre, precum și în vitaminele A, C și K, în timp ce rădăcina de brusture este la fel de bogată în fibre, precum și vitamina B6, potasiu și magneziu.

Beneficii pentru sănătate

Avantajele rădăcinii de brusture sunt ample și sigur vor impresiona. Multe dintre beneficiile rădăcinii provin din conținutul său nutritiv:
carbohidrați, proteine, fibre dietetice, vitamina B6, mangan, magneziu, potasiu, folat, vitamina C, fosfor, calciu, fier, cupru.

Este în mod clar o sursă bună de micronutrienți, inclusiv vitamina B6 și mangan, dar există mai mult în această rădăcină tradițională. Iată câteva dintre principalele modalități prin care vă poate îmbunătăți serios sănătatea:

1. Purificator de sânge
În textele tradiționale despre plante, rădăcina de brusture a fost descrisă ca „purificator de sânge” sau „alterator” și se credea că elimină toxinele din fluxul sanguin.

Cercetările privind medicina tradițională indică faptul că rădăcina de brusture are ingrediente active care s-au dovedit a detoxifica metalele grele din sânge, îmbunătățind sănătatea organelor și sănătatea întregului corp. De asemenea, promovează circulația sângelui la suprafața pielii, ceea ce îmbunătățește sănătatea pielii.

2. Consolidarea sistemului limfatic
În esență, sistemul limfatic este „sistemul de drenaj” interior al corpului, o rețea de vase de sânge și ganglioni limfatici care transportă fluide din țesuturile corpului în sânge și invers.

Dacă vă puteți întări sistemul limfatic, atunci vă puteți ajuta corpul să îndepărteze tot felul de boli și probleme grave de sănătate.

Rădăcina de brusture ajută la inducerea drenajului limfatic și a detoxificării. Cercetările sugerează că funcționează ca purificator de sânge și curățator de sânge. Acest lucru ajută la întărirea sistemului limfatic.

3. Diuretic natural
Diureticele stimulează rinichii și ajută corpul să scape de excesul de lichid, în principal apă și sodiu. Rădăcina de brusture este un diuretic natural, astfel încât, prin consumul de brusture, vă puteți ajuta în mod natural și ușor corpul să elimine excesul de apă prin creșterea cantității de urină.

Un studiu publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine din Statele Unite a constatat că extractul de brusture prezintă beneficii diuretice.
Prin creșterea ratei de urinare, rădăcina de brusture poate ajuta la eliminarea deșeurilor din sânge și corp. Dacă aveți probleme cu retenția de lichide, ar trebui să întrebați medicul despre încercarea rădăcinii de brusture înainte de a recurge la produse eliberate pe bază de rețetă.

4. Vindecător de piele
Produsele topice care conțin rădăcină de brusture au oferit scutire de problemele de piele. De la acnee la eczeme și psoriazis, se știe că rădăcina de brusture calmează și tratează aceste probleme comune ale pielii.

Consumul de brusture a ajutat, de asemenea, multe persoane cu probleme de piele prin capacitățile sale de curățare a sângelui și de răcire internă.
Studiile științifice au arătat că extractul de brusture poate îmbunătăți semnele clinice ale îmbătrânirii pielii. Un studiu din 2018 a constatat că tratamentul topic cu un extract natural de brusture a îmbunătățit semnificativ metabolismul matricei extracelulare dermice și a dus la o reducere vizibilă a ridurilor.

Din motive întemeiate, este posibil să vedem rădăcina de brusture folosită în noile produse de îngrijire a pielii, în special pentru pielea matură și uscată.

5. Apără împotriva diabetului
Rădăcina de brusture conține inulină, o fibră solubilă și prebiotică care ajută la îmbunătățirea digestiei și la scăderea zahărului din sânge. Aceasta o face o alegere excelentă pentru persoanele care încearcă să-și controleze în mod natural glicemia.

În Europa, rădăcina proaspătă este utilizată pentru scăderea zahărului din sânge. Conținutul său de inulină îl face deosebit de potrivit pentru diabet.
Studiile la animale au arătat, de asemenea, capacitatea rădăcinii de brusture de a reduce severitatea complicațiilor diabetice, în special a retinopatiei diabetice.

6. Ajută la combaterea cancerului
Medicii europeni din Evul Mediu și ulterior au folosit brusture pentru a trata tumorile canceroase (precum și afecțiunile pielii, bolile venerice și problemele vezicii urinare și ale rinichilor). Mulți spun astăzi că rădăcina de brusture poate opri metastazarea celulelor canceroase, făcându-l un potențial tratament natural al cancerului.

De fapt, studiile efectuate pe animale asupra cancerului mamar, de colon și pancreatic au arătat o promisiune pentru capacitatea brusturelui de a lupta împotriva cancerului.
Unul dintre motivele mari pentru care brusturele arată promisiunea pentru combaterea naturală a cancerului este faptul că conține arctigenină.

Studiile explică faptul că arctigenina este un lignan găsit în anumite plante din familia Asteraceae , inclusiv brusture ( Arctium lappa ). S-a dovedit că combate celulele canceroase prin oprirea selectivă a proliferării celulelor canceroase și inhibarea producției de celule canceroase a unor proteine ​​particulare (proteine ​​NPAT), prin urmare capacitatea cancerului de a se reproduce.

Un alt studiu a constatat că arctigenina a fost un fitochimic specific cancerului care a ucis celulele cancerului pulmonar uman, celulele cancerului hepatic uman și celulele cancerului stomacal uman. Studii de acest gen demonstrează ceea ce mulți au crezut de ani de zile – că rădăcina de brusture este un luptător natural eficient împotriva cancerului.

7. Ameliorează artrita
Rădăcina de brusture este cunoscută pentru abilitățile sale antiinflamatorii puternice și poate fi parte importantă a unei diete pentru artrită. Un studiu publicat în International Journal of Rheumatic Diseases din Statele Unite a relevat faptul că ceaiul din rădăcină de brusture a redus starea inflamatorie și stresul oxidativ la pacienții cu osteoartrita genunchiului, cunoscută și sub numele de boală degenerativă a articulațiilor.

Subiecților li s-au administrat trei căni de ceai de rădăcină de brusture pe zi timp de 42 de zile și apoi au fost evaluați pentru markeri inflamatori, cum ar fi proteina C reactivă cu sensibilitate ridicată. Rezultatele au arătat că ceaiul de rădăcină de brusture poate ajuta în mod semnificativ persoanele care suferă de osteoartrita prin scăderea markerilor inflamatori.

8. Ajută la tratarea unei spline mărite
Dacă suferiți de splină mărită, rădăcina de brusture vă poate ajuta. Studiile indică faptul că splina este un organ vital, „tutore”, pe care ne bazăm pentru a menține corpul liber de infecții, viruși și tot felul de agenți patogeni periculoși.

O splină mărită este un semn de avertizare clar că sistemul imunitar luptă din greu pentru a elimina amenințările din corp, dar nu reușește acest lucru, deoarece nu poate ține pasul cu cererea mare.

Splina dvs. este în contact constant cu sângele dvs., astfel încât rădăcina de brusture vă curăță sângele, de asemenea, curăță și protejează splina. Poate ajuta splina, deoarece îmbunătățește calitatea sângelui, precum și sănătatea ficatului, circulația și combate inflamațiile.

Îmbunătățirea acestor patru factori are un efect pozitiv direct asupra sănătății splinei, așa că doriți cu siguranță să includeți brusturele în gama dvs. de vindecare a splinei.

9. Combate amigdalita
Rădăcina de brusture poate ajuta la scăderea amigdalitei dureroase. Amigdalita acută este un tip de virus inflamator care face ca țesuturile din amigdale să fie infectate cu bacterii dăunătoare.

Rădăcina de brusture este utilizată în medicina tradițională pentru ameliorarea amigdalitei, deoarece mărește vindecarea rănilor, scade inflamația și ajută la ameliorarea tusei, a durerilor de gât și a durerii. Deși există dovezi limitate cu privire la efectele sale asupra amigdalitei în mod specific, cercetările indică faptul că brusturele este un agent antiinflamator eficient care este utilizat în mod tradițional pentru infecții respiratorii precum gripa.

Riscuri și efecte secundare
Rădăcina de brusture este considerată sigură atunci când este consumată ca aliment, ceea ce se face în mod regulat în țările asiatice. Cu toate acestea, femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să evite rădăcina de brusture, deoarece aceasta poate provoca leziuni ale fătului.

Dacă sunteți deshidratat(ă), nu ar trebui să consumați brusture, deoarece efectele diuretice ale plantei ar putea agrava deshidratarea. În plus, dacă sunteți sensibil la familiile de plante Asteraceae / Compositae, care includ ambrozie, crizanteme, gălbenele și margarete, studiile arată că ați putea experimenta o reacție alergică la utilizarea brusturelui intern sau extern, inclusiv dermatită.

Deoarece rădăcinile de brusture seamănă foarte mult cu cele ale belladonnei sau ale moralei ( Atropa belladonna ), există riscul ca preparatele de brusture să fie contaminate cu aceste plante potențial periculoase. Din acest motiv, ar trebui să achiziționați întotdeauna produse de rădăcină de brusture de la companii consacrate și respectate.

Nu există rapoarte științifice cunoscute despre interacțiunile dintre brusture și medicamentele convenționale.

Cu toate acestea, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma brusture dacă luați diuretice (brusturele ar putea face efectul pastilelor mai puternic), medicamente pentru diabet (brusturele ar putea scădea glicemia, provocând hipoglicemie) sau medicamente pentru diluarea sângelui (brusturele poate încetini coagularea sângelui și, atunci când este luat cu medicamente pentru diluarea sângelui, poate crește riscul de vânătăi și sângerări).

Dacă urmează să suferiți orice tip de intervenție chirurgicală, nu mai consumati rădăcină de brusture cu cel puțin două săptămâni înainte de data operației. Poate crește riscul de sângerare în timpul și după operație.

Nu există rapoarte științifice cunoscute cu privire la utilizarea pediatrică a brusturelui, deci ar trebui să dați brusture copiilor numai sub supravegherea unui medic.

Cum se folosește
Produsele din rădăcină de brusture conțin rădăcina proaspătă sau uscată a plantei de brusture. Rădăcina proaspătă de brusture poate fi găsită adesea în magazinele naturiste și în magazinele cu specialități asiatice.

Puteți achiziționa rădăcină de brusture proaspătă și o puteți include într-un amestec de legume sau tocană. Puteți, de asemenea, să o curățați și să mâncați crudă cu puțină sare sau o puteți mura.

Rădăcina de brusture trebuie întotdeauna curățată bine și poate fi curățată ca un morcov. Rădăcinile uscate și curățate pot rămâne proaspete câteva luni dacă sunt păstrate într-o zonă răcoroasă și bine ventilată.

Suplimentele de brusture pot fi achiziționate online, in farmacii sau în magazinul dvs. local de produse naturiste, sub diferite forme. Unele dintre opțiuni includ probabil ulei de rădăcină de brusture, pudră de rădăcină de brusture uscată, tinctură de rădăcină de brusture, capsule de rădăcină de brusture și ceai de rădăcină de brusture.

O doză tipică de brusture este de una până la două grame de rădăcină uscată sub formă de pulbere de trei ori pe zi.

Unii oameni consuma rădăcina sălbatică de brusture, dar acest lucru nu este lipsit de riscuri. Rădăcinile de brusture acumulează toxine, așa că trebuie să fii absolut sigur că sunt culese departe de marginea drumurilor, de siturile industriale și de zonele care au fost pulverizate cu pesticide.

Dacă aveți de gând să alegeți rădăcina de brusture sălbatică, atunci trebuie să fiți 100% sigur de identificarea brusturelui. Oamenii confundă uneori tânărul brusture cu degețelul, care este o plantă foarte toxică. Este o eroare periculoasă, ușor de făcut, astfel încât cel mai sigur pariu este să cumpărați rădăcină de brusture proaspătă la magazin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.