Remediu naturist din popor, foarte eficient pentru bila leneșă – Rețetă

2208

Bila sau fierea, lichidul de culoare galben-verzuie, produs de ficat și stocat în vezica biliara, joaca un rol foarte important pentru sistemul digestiv.

In timpul digestiei, bila este eliminata de către vezica biliara prin duoden, ajutand astfel la procesul de digerare al alimentelor.

Dat fiind rolul deosebit de important al lichidului biliar, atunci când acesta nu este secretat sau evacuat în cantitate suficienta, avem de-a face cu fenomenul cunoscut în popor drept „bila lenesa” sau în lumea medicala, sub denumirea de dischinezie biliara.

Printre consecințele acestei supărătoare afecțiuni, se numara balonarea, constipatia, stările de greata, vărsăturile, senzația de moleseala sau durerile de cap. Indiferent de tratamentul ales, adoptarea unei diete bazate pe fructe si legume proaspete, salate de crudități si fibre alimentare, care sa susțină și sa usureze procesul digestiv, este esențială în tratarea acestei neplacute afecțiuni.

Un leac din popor, deosebit de eficient, în tratarea bilei leneșe, este compus din:

2 cești cu ulei de masline
2 cești de miere de albine naturala
2 cești cu suc de lămâie, de la care se folosește și coaja, spălată foarte bine în prealabil și maruntita la mașina de tocat.

Toate ingredientele se pun într-un vas de sticla și se amesteca cu o lingura de lemn. Se recomanda sa se evite contactul cu recipiente sau ustensile metalice.

Amestecul obtinut poate fi folosit imediat după preparare, conform modului de administrare, in timp ce, restul se poate păstra la frigider.

Mod de administrare

Se ia câte o lingura cu jumătate de ora înainte de mesele principale, pentru ca ficatul sa aibă suficient timp sa isi producă lichidul biliar, atât de necesar în procesul digestiei.

Tratamentul se poate repeta pana la folosirea cantității de 600 ml ulei de măsline, după care este necesara o pauza.

Fara a avea efecte adverse, acest tratament naturist este eficient și în alte afecțiuni, precum imunitatea scăzută, avitaminozele, colesterol marit, gripe sau răceli.

Intrucat uleiul de măsline este o sursa foarte adecvata de grăsimi bune, acesta combate cu succes „colesterolul rau” din organism, in timp ce, mierea, „alimentul viu” considerat ca având cele mai multe proprietăți benefice asupra organismului, este un aliment complet, care sustine foarte mult imunitatea.

Cat despre lamaie, foarte bogata în acid citric, aceasta, odată ajunsa în organism, creeaza un efect puternic alcalinizant, motiv pentru care este des folosita în detoxifierea organismului, dietele de slăbit sau întărirea imunitatii.

Oricum ar fi, acest remediu naturist, fara efecte adverse, are puternice efecte tamaduitoare, asupra mai multor tipuri de afectiuni, insa, in popor, acesta a fost testat si recomandat ca fiind de mare succes, cu rezultate miraculoase, in tratarea dischineziei biliare, sau asa numita „boala a bilei lenese”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.