Retete delicioase cu broccoli si importantele sale beneficii pentru sanatate

710

Profilul nutritional al acestei plante este cu adevarat impresionant: contine fibre solubile si insolubile in cantitati mari, vitamina C in cantitati uriase si ignorata vitamina K, extrem de necesara pentru o buna circulatie sanguina. Vitamina K se gaseste in extrem de putine alimente.

Este recomandat sa consumati broccoli de cel putin 3 ori pe saptamana. Iata cateva beneficii ale acestei minunate plante:
• Asigura buna functionare a sistemului nervos;
• Regleaza tensiunea arteriala;
• Lupta impotriva imbatranirii;
• Mentine sanatatea oaselor;
• Repara leziunile pielii deteriorate;
• Previne cancerul;
• Intareste sistemul imunitar;
• Favorizeaza pierderea kilogramelor in plus;
• Mentine sanatatea oculara;
• Asigura sanatatea inimii.

Broccoli la cuptor cu mozzarella
Ingrediente:
· 300g broccoli
· 100g mozzarella
· 1 bucatica unt
· Sare

Mod de preparare
Intr-o oala se pune apa la fiert, iar cand a dat in clocot se pune sare si buchetelele de broccoli. Se lasa la fiert pentru 5 minute, dupa care se scurg de apa si se aseaza in tava de la cuptor.
Mozzarella se taie felii mai groase si se aseaza peste broccoli. Untul se pune intre broccoli si mozzarella. Tava se da la cuptor pentru 15 minute, pana se topeste mozzarella.

Supe crema de broccoli
Ingrediente:
· 5 -7 buchetele de broccoli
· 1 dovlecel mic
· 1 cartof alb mic
· 1 morcov
· 2 fasii de ardei gras rosu
· 1 ceapa mica
· 1 -2 catei de usturoi

Mod de preparare:
Intr-o oala cu 500- 700ml apa se pun la fiert ardeiul, morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul taiate marunt. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga dovlecelul si broccoli taiate bucatele. Se lasa toate legumele la fiert 2- -30 de minute.

Dupa ce au fiert se inchide focul si se adauga o lingura de ulei de masline. Se pune tot continutul intr-un blender si se paseaza pana cand devine o crema omogena. Se poate servi cu crutoane.
Ingrediente:
· 500 g broccoli
· 1 praz (10 -15 cm)
· 1 radacina mica de pastarnac
· 1 morcov mic
· 1 felie de telina
· 1 cartof potrivit
· 200 ml smantana de gatit
· 1 lingurita de nucsoara
· Piper, sare dupa gust

Mod de preparare:
Fierbeti legumele (pastarnacul, morcovul, telina si cartoful). Scoateti legumele fierte si adaugati in aceiasi apa si prazul si buchetelele de broccoli.

Mixati legumele impreuna cu jumatate din smantana de gatit. Adaugati prazul si broccoli si restul de smantana. Mixati pana cand veti obtine o crema densa. Treptat adaugati din supa de legume pana cand veti obtine consistenta dorita.
Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.