Ridichie albă – beneficii uimitoare și un gust răcoros

614

Ridichile sunt bogate in vitamine, acid folic si antociani si sunt considerate agenti de combatere a cancerului. Nu numai ca ajuta la imbunatatirea functionarii ficatului si a vezicii biliare, dar servesc si o varietate de functii cu multiple beneficii organismului.

Furnizeaza fibre dietetice
Ridichile au un continut bogat de fibre dietetice. Acestea ajuta la imbunatatirea capacitatii organismului de a digera alimente si, de asemenea, mentine metabolismul in ritmul potrivit.

Bogate in antioxidanti
Ridichile contin antioxidanti asemanatori cu cei ai citricelor. Acesti antioxidanti protejeaza organismul impotriva reactiilor de oxidare care pot face organismul predispus la diverite boli.

Bogate in vitamine
Vitaminele A, C si K, prezente in ridichi, ajuta la prevenirea afectiunilor cutanate. Consumul ridichilor are ca rezultat o protectie mai buna a celulelor si o reparatie celulara.

Fier
Fierul are efecte pozitive asupra sangelui si, prin urmare, asupra functiei generale a inimii. Fierul ajuta la mentinerea celulelor sanatoase, a pielii, parului si unghiilor.

Imbunatateste metabolismul
Consumul ridichilor stimuleaza metabolismul, care la randul sau ajuta functiile interne sa functioneze mai bine.

Ajuta la scaderea in greutate
Ridichile ajuta la evitarea acumularii in exces a caloriilor si a grasimilor in organism.

Sanatatea inimii
Ridichile, ca multe alte legume, reduc absorbtia colesterolului, prevenind astfel inima de diferite afectiuni.

Minerale
Multe minerale precum potasiul, fierul, sodiul si calciul se gasesc in ridichi si joaca un rol important in metabolismul organismului. De asemenea, ajuta la controlul tensiunii arteriale.

Este eficienta impotriva hipertensiunii
Stresul si tensiunea arteriala au devenit conditii obisnuite in ziua de azi. Renuntati la obiceiurile alimentare nesanatoase, inactivitate sau la orele lungi de lucru.
Ridichile, cu un continut ridicat de potasiu, sunt un remediu cunoscut pentru hipertensiune arteriala.

Ficat sanatos
Ridichile sunt extrem de bune pentru ficat si stomac. Sunt agenti puternici de detoxifiere si ajuta la purificarea sangelui si la eradicarea deseurilor si a toxinelor.

Controleaza diabetul
Un studiu realizat la Universitatea din Allahabad, India, a demonstrat ca ridichea este benefica pentru pacientii diabetici. Ridichile poseda capacitati hipoglicemice, antidiabetice si echilibreaza nivelul de glucoza din sange.

Imunitate
Antioxidantii ajuta la combaterea radicalilor liberi si a leziunilor celulare. De asemenea, ajuta la prevenirea formarii acumularii toxinelor in organism.

Curata organismul
Ridichea are proprietati laxative care detoxifica eficient organismul prin eliminarea produselor reziduale prin colon si rinichi. Ajuta si la digestie prin stimularea productiei de bila.

Piele sanatoasa
Cu un continut ridicat de apa, ridichile pastreaza organismul bine hidratat, rezultand o piele sanatoasa si hidratata. Vitamina C si antioxidantii continuti previn bolile de piele si inflamatia. Includerea regulata a ridichilor in dieta dumneavoastra are ca rezultat o piele sanatoasa si radianta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.