Ridichie neagra – beneficii si retete simple si sanatoase

2416

Bogata in magneziu, calciu, fier si vitaminele B si C, ridichea neagra este cunoscuta mai ales pentru efectul ei benefic in tratarea racelilor. Are un efect revitalizant si creste imunitatea si este indicata in drenajul ficatului si vezicii biliare.

Pe langa consumarea siropului de ridiche cu miere sau zahar, o poti folosi cruda in salate, sub forma de crema tartinabila (obtinuta prin amestecarea cu branza la blender), o poti taia cubulete pe care le coci cu ulei de masline si sare, o poti prepara sotata cu unt (delicioasa ca atare sau asezonata cu branza rasa si ierburi), sub forma de chipsuri sau coapta intreaga si apoi zdrobit miezul. Feliata poate fi adaugata si in supe sau legume trase la tigaie.

Salata de ridiche neagra
Ingrediente:
» 225 grame de cartofi albi
» un mar rosu ionatan
» o ridiche neagra medie
» sase fire de chives
» doua fire de ceapa verde
» 2 linguri de otet de vin
» 2 frunze de salata
» sare si piper

Curata cartofii si taie-i cubulete, apoi fierbe totul in apa cu sare ca pentru piure. Scurge apa si lasa cubuletele de cartofi sa se raceasca. Taie marul in cubulete foarte mici, fara sa cureti coaja. Toaca ceapa verde sau chives. Amesteca toate ingredientele de mai sus, apoi rade ridichea neagra pe razatoarea fina (de morcovi), adauga ulei de masline, sare, piper, otet si serveste pe frunzele de salata, cu si mai multa ridiche neagra rasa deasupra.

Salata de ridiche neagra
Ingrediente:
» 1 ridiche mare
» otet balsamic rosu
» ulei de masline extravirgin
» sare

Se curata ridichea, se da prin razatoarea mare, se pune otet balsamic rosu, ulei de masline extravirgin si sare.
Se amesteca bine. La inceput ridichea va fi foarte iute, dar daca mai sta putin isi va pierde din iuteala.
Este foarte sanatoasa. Este buna pentru ficat si bila sub aceasta forma.
Suc de ridiche neagra cu miere si ghimbir

Ingrediente:
» o ridiche neagra mica
» cateva linguri de miere
» o bucata mica de maxim un cm de ghimbir proaspat
Se taie in jumatate si se scobeste ridichea neagra in mijloc, se pune mierea inauntrul scobiturii si se rade putin ghimbir proaspat deasupra. Se lasa cateva ore la cald sau in cuptorul dat la foc mic cu usa deschisa. Dupa ce a lasat destula zeama ridichea, se scurge siropul cu miere si ghimbir. Restul de ridiche se rade si se mananca in salata de cruditati, cu morcov, telina etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.