Rugăciunea pentru iertarea păcatelor ce se rostește seara…

5242

Munca istovitoare sau grijile nu trebuie să vă determine să mergeți la culcare fără să citiți rugăciunea de seară.

Odată ce veți face acest lucru veți scăpa de ispitele care apar peste noapte, fie că e vorba de vise necurate, coșmaruri, gânduri negre sau tot felul de imaginații. De mare ajutor vă este această rugăciune care se citește zilnic în mănăstiri, fiind inclusă în slujba Pavercerniței Mici.

Cuprinde cereri de iertare pentru frați, rude, binefăcători și dușmani..

Această rugăciune vă oferă posibilitatea de a-i pomeni pe toți cei care sunt în necazuri, primejdii sau tot felul de încercări.

“Slăbește, lasă, iartă Dumnezeule greșelile noastre, cele de voie, cele fără de voie, cele cu lucrul și cu cuvântul, cele cu știință și cu neștiința, cele din noapte și din zi, cele cu mintea și cu gândul. Toate le iartă nouă, ca un Bun și iubitor de oameni.

Pe cei ce ne urăsc și ne fac nouă strâmbătate, iartă-i Doamne. Celor ce ne fac bine, fă-le bine. Fraților și rudeniilor noastre, dăruiește-le cererile cele către mântuire și viață veșnică. Pe cei ce sunt în neputință, cercetează-i și vindecare dăruiește-le. Pe cei de pe mare, ocârmuiește-i.

Cu cei călători împreună călătorește. Pe cei din văzduh ocrotește-i. Celor ce ne slujesc și ne miluiesc pe noi, iertare păcateler dăruiește-le. Pe cei ce ne-au poruncit nouă, nevrednicilor, să ne rugăm pentru dânsii, miluiește-i după mare mila Ta.

Pomenește Doamne, pe cei mai înainte adormiți, părintii și frații noștri, și-i odihnește unde luminează lumina feței Tale.

Pomenește, Doamne, pe frații noștri cei din necazuri și-i izbăvește de toată primejdia.

Pomenește, Doamne, pe cei ce aduc daruri și fac bine în Sfintele Tale Biserici și le dă lor cererile cele către mântuire și viață veșnica.

Pomenește-ne, Doamne, și pe noi, smeriții, păcătoșii și nevrednicii robii Tăi, luminează mintea noastră cu lumina cunoștintei Tale și ne îndreptează pe calea poruncilor Tale.

Pentru rugăciunile Preacuratei Stăpânei noastre, de Dumnezeu Născătoarei și pururea Fecioarei Maria și ale tuturor sfinților Tăi, că bine ești cuvântat în vecii vecilor.

Amin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.