Rulouri aperitiv fragede și suculente, rapid și ușor de făcut – Rulouri fragede și gustoase, în vas yena
Ingrediente necesare:
- 800 g cotlet de porc (se pot pregăti și din piept de pui)
- 1 ceapă
- 200 g cașcaval
- 4 castraveți murați, mici
- 100 g unt
- 4 căței usturoi
- Sare, piper după gust
- Verdeață după gust
- Făina sau pesmet
- Ulei pentru prăjit
Alte exemple de umplutură: caise/ prune uscate, ciuperci prăjite, legumele preferate etc.
Mod de preparare:
Spălăm și uscăm carnea, tăiem în felii groase de 7-8 mm. Acoperind feliile de carne cu folie alimentată, le frăgezim pe ambele părți.
Într-un bol, amestecăm untul moale cu usturoiul pisat și cu verdeața mărunțită. Noi am folosit mărar. De asemenea, dăm castraveții și cașcavalul prin răzătoarea mare.
Condimentăm feliile de carne cu sare și piper, pe ambele părți. Ungem o parte cu untul aromat și punem o cantitate potrivită de castraveți și cașcaval pe una dintre marginile scurte. Rulăm compact, îndoind marginile laterale spre interior. Fixăm marginea liberă cu o scobitoare sau cu ață alimentară.
Dăm rulourile prin făină sau prin pesmet și le prăjim într-o tigaie bine încinsă, cu o cantitate mică de ulei. Le prăjim pe foc mare până se rumenesc frumos pe toate părțile.
Tăiem ceapa în semiluni subțiri și o transferăm într-o tavă. Peste ceapă punem rulourile, îndepărtând scobitoarele sau ața. Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180-190 de grade, timp de 35-40 minute.
După 35-40 minute, opțional, se pot presăra cu cașcaval ras și se pot pune înapoi la cuptor pentru încă 10 minute, fără folie.
Savurați cu poftă, alături de garnitura preferată! Poftă bună!