Salvează-le, o să îți fie de folos – 6 creme perfecte pentru orice fel de tort sau prăjitură

11902

Mulți încă preferă să pregătească tortul aniversar acasă, în loc să îl comande de la cofetărie. Torturile de casă sunt mai sănătoase și cu siguranță mult mai economice.

Vă prezentăm 6 rețete de creme tradiționale pentru tort.

1. Crema fiartă – Ingrediente: 500 ml lapte; 200 g zahăr; 50 g făină; 1 linguriță vanilie; 4 gălbenușuri
Mod de preparare: Batem gălbenușurile împreună cu zahărul și vanilia. Adăugăm la acestea laptele fiert și amestecăm la foc mic până se îngroașă.

2. Cremă cu unt – Ingrediente: 4 ouă; Vaniliel; 1 cană zahăr; 100 g zahăr pudră;; 1 pachet de unt
Mod de preparare: Amestecăm zahărul cu ouăle. Punem pe foc mic într-o oală cu pereții mai groși și amestecăm continuu până se îngroașă. Frecăm untul cu zahărul pudră, apoi adăugăm crema din ouă și vanilia. Amestecăm bine.

3. Cremă din lapte condensat și unt – Ingrediente: 1 cutie lapte condensat (380 g); 1 pachet unt
Mod de preparare: Batem bine laptele condensat cu untul la temperatura camerei. Mulți încă preferă să pregătească tortul aniversar acasă, în loc să îl comande de la cofetărie. Torturile de casă sunt mai sănătoase și cu siguranță mult mai economice.

4. Lapte condensat și ouă: 200 g unt; 2 gălbenușuri; Vanilie; 100 g lapte condensat
Mod de preparare: Batem laptele condensat cu untul. Amestecăm gălbenușurile cu vanilia, apoi adăugăm la amestecul cu unt.

5. Cremă cu griș – Ingrediente: 1 lingură griș; 1 gălbenuș; 1 linguriță zahăr; 0,5 cană lapte; 0,5 linguriță unt; 1 linguriță zahăr vanilat
Mod de preparare: Fierbem laptele cu zahărul vanilat. Amestecăm grișul cu puțină apă, apoi adăugăm laptele fiert. Amestecăm la foc mic până se îngroașă. Amestecăm gălbenușul cu untul și zahărul. Adăugăm încet amestecul cu griș, dar cu grijă să nu rămână cu cocoloase.

6. Cremă de ecler – Ingrediente: 2 lingurițe făină; 1 cană zahăr; 2 lingurițe unt topit; 2 ouă; 1,5 cană lapte; Puțin zahăr vanilat
Mod de preparare: Amestecăm ouăle cu făina. Fierbem laptele cu zahărul, apoi turnăm puțin câte puțin la amestecul cu ouă. Punem la fiert, adăugăm zahărul vanilat și untul. Când e gata crema, punem vasul într-o oală cu apă rece, pentru a se răci repede și uniform.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.