STAFIDELE – Au efect anticancerigen și ameliorează osteoporoza

1977

Consumul de stafide are o serie de beneficii pentru sănătate, de aceea stafidele pot fi consumate pe post de gustare sănătoasă între mese.

Beneficiile stafidelor sunt nenumărate, acestea stimulând tranzitul intestinal, sporind densitatea osoasă și combatând febra, anemia, aciditatea din organism și chiar și problemele de vedere.

De asemenea, stafidele pot fi un ajutor de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, acestea fiind o alternativă sănătoasă la gustarile precum ciocolata, chipsurile sau croissantele hipercalorice. Consumarea câtorva stafide în fiecare zi aduce beneficii stomacului dumneavoastră.

Aceste fructe uscate conțin fibre care încep să se mărească în volum în prezența apei. Stafidele conţin numeroase vitamine şi minerale, precum acid ascorbic, niacina piridoxină, fier, potasiu şi fosfor. Au şi probiotice, acestea ajutând la menţinerea unui mediu sănătos în colon.

Beneficiile stafidelor

Stimulează digestia
Detoxifiază organismul
Mențin sănătatea oaselor
Previn hipertensiunea arterială
Luptă cu colesterolul
Ameliorează osteoporoza

Au un puternic efect anticancerigen

Antioxidanții proveniți din alimente sunt vitali, deoarece protejează corpul de stresul oxidativ și de deteriorarea cauzată de radicalii liberi oxidativi. Degenerarea oxidativă a radicalilor liberi și stresul oxidativ sunt factori de risc în dezvoltarea numeroaselor tipuri de cancer, a îmbătrânirii premature, dar și a creșterii tumorilor.

Un antioxidant numit catechină prezent în stafide ajută în apărarea corpului uman împotriva radicalilor liberi oxidativi care pot cauza tumori agresive și cancer de colon. Stafidele sunt recunoscute la nivel global de către specialiștii din lumea întreagă drept fiind bogate în de compuși antioxidanți.

Scad tensiunea arterială și reduc riscul de accident vascular cerebral

Datele prezentate în sesiunea științifică anuală a Colegiului American de Cardiologie din 2012 sugerează că persoanele cu creșteri ușoare ale tensiunii arteriale pot consuma stafide de trei ori pe zi. Cercetătorii au descoperit că acest consum zilnic poate reduce semnificativ tensiunea arterială, mai ales în comparație cu consumul altor gustări obișnuite.

În plus, aceste fructe uscate sunt bogate în potasiu, un electrolit sănătos pentru inimă. Astfel, este prevenită scăderea nivelului de potasiu – o problemă frecventă in unele zone ale lumii. Potasiul este un mineral cheie pentru buna funcționare a tuturor celulelor, țesuturilor și organelor din corpul uman. Persoanele al căror aport de potasiu este mare au un risc mai mic de accident vascular cerebral, în special accident vascular cerebral ischemic.

Bune pentru ochi

Antioxidanţii din stafide protejează vederea de radicalii liberi, care pot slăbi acuitatea vizuală şi care pot creşte riscul de afecţiuni oculare degenerative cum este cataracta. Stafidele sunt o sursă bună de vitamina A şi betacaroten, care sunt de asemenea excelente în protejarea ochilor.

Sporesc rezistența oaselor

Stafidele sunt bogate în calciul atât de necesar pentru întarirea dinților și a oaselor. Un micronutrient conținut de stafide, numit boron, ajută la buna absorbție a calciului și la formarea oaselor. Stafidele sunt foarte bune pentru femeile aflate la menopauză pentru că fixează calciul în oase și impiedică formarea osteoporozei.

Previn apariția cariilor

Spre deosebire de bomboane, stafidele conțin acid oleanoic care protejează dinții împotriva cariilor și a altor probleme. Stafidele împiedică dezvoltarea bacteriilor dăunatoare pentru dinți, dar și a celor care cauzează gingivita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.