Știați că frunzele de dovlecel le puteți fierbe și consuma? Sunt foarte bogate în nutrienți benefici sănătății

143

Frunzele dovleceilor contin potasiu, proteine, vitamina A, B6, C, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, seleniu, niacina, folat.

– Scade temperatura atunci cand aveti febra
– Actioneaza ca tratament pentru greata sicreste productia de hemoglobina in sange
– Te mentine tanar, avand proprietati anti-imbatranire
– Imbunatateste vederea
– Scade colesterolul rau, mentinand sanatatea inimii
– Mareste fertilitatea
– Mentine sanatatea oaselor si dintilor
– Imbunatateste imunitatea si vindeca anemia
– “Curata” sistemul digestiv
– Previne infectia bacteriana

Supa crema de frunze de dovlecel

1 mana mare de frunze de dovlecel
2 fire de ceapa verde
1 morcov
4 catei de usturoi
1 ardei mic iute
sare, piper (dupa gust)
1 varf de cutit de seminte de chimen
4 linguri de ulei de masline
2l apa
cateva frunze de menta
patrunjel, cimbru, dafin dupa gust
iaurt (la discreţie)

Mod de preparare:

1 Încingeţi uleiul şi adăugaţi cepa, usturoiul, morcovul şi ardeiul iute tăiate mărunt. Lăsaţi-le să se călească până când ceapa devine transparentă.
2 Adăugaţi frunzele de dovlecel spălate şi tăiate, piperul, patrunjelul, cimbrul, dafinul, chimenul şi amestecaţi din când în când cca. 5 min.
3 Turnaţi apa, adăugaţi sarea şi fierbeţi cca. 15 min. Lăsaţi supa să se răcească la frigider, adăugaţi iaurtul şi mixaţi bine cu blender-ul.
Serviţi cu frunze de mentă mărunţite pe deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.