Suc de pere – beneficii și mod de preparare

201

Nu cautati niciodata un suc natural in magazine. Sucul de pere care aduce toate aceste beneficii nu il puteti cumpara de nicaieri, trebuie facut de mana dumneavoastra in propria bucatarie.

Sucul de pere contine vitamine, minerale, inclusiv vitamina C, potasiu, cupru, vitamina K si din complexul de vitamine B, antociani, flavonoide, fosfor, magneziu, calciu si fier, precum si compusi polifenoli si antioxidanti.

Imbunatateste sanatatea inimii

Nivelurile semnificative de potasiu protejeaza sanatatea inimii prin scaderea tensiunii arteriale. Hipertensiunea afecteaza zeci de milioane de oameni din intreaga lume. Calitatea vasodilatatoare a potasiului amelioreaza efortul asupra vaselor de sange si a arterelor, ceea ce scade riscul aparitiei unor probleme cardiovasculare.

Stimuleaza circulatia

O lipsa de fier in organism poate provoca slabiciune, incetineala cognitiva, oboseala si stomac deranjat. Aceste simptome de anemie pot fi evitate cu ajutorul sucului de pere, datorita unui nivel masurabil de fier care poate ajuta la cresterea productiei de celule rosii din sange.

Previne osteoporoza

Sucul de pere contine o serie de minerale diferite, inclusiv calciu, fosfor, magneziu si fier, toate acestea jucand un rol in stimularea densitatii osoase. Consumat in mod regulat, sucul de pere va poate ajuta sa impiedicati aparitia osteoporozei si va mentine puternic pe masura ce imbatraniti.

Regleaza sistemul nervos

Cuprul este un mineral adesea neglijat, dar este strans legat de functia sistemului nervos, ceea ce inseamna ca un flux constant de cupru va ajuta reteaua de comunicare din corpul dumneavoastra sa functioneze mai eficient.

Reduce inflamatia

Sucul de pere poate ajuta la reducerea inflamatiei in tesuturi, articulatii si muschi. Acest suc este o bautura populara in randul sportivilor, deoarece ajuta la relaxarea muschilor.

Previne boala Alzheimer

Oferta bogata de antioxidanti gasita in acest suc il face incredibil de valoros pentru sanatatea creierului. Efectul radicalilor liberi asupra creierului poate duce la boli neurodegenerative, precum Alzheimer si dementa.

Imbunatateste imunitatea

Sucul de pere este capabil sa sustina sistemul imunitar prin reducerea stresului si a inflamatiei in organism si previne bolile cronice.

Previne cancerul

Sucul de pere este o bautura foarte bogata in antioxidanti dar multi dintre noi nu au nici o idee de potentialul acesteia. Bogat in flavonoide, catechine, epicatechine, beta-caroten, quercetin , vitamina C si diverse alte ingrediente active, componentele sucului de pere pot neutraliza rapid radicalii liberi inainte de a cauza mutatii, reducand astfel riscul de aparitie a cancerului.

Sistem digestiv

Sucul de pere este cunoscut pentru a curata colonul si pentru a reduce inflamatia, imbunatatind totodata echilibrul bacterian al intestinului si eliminand simptomele de constipatie, aciditate ridicata, balonare sau diaree. Acest lucru va ajuta eficienta absorbtiei globale a nutrientilor.

Elimina tulburarile de sangerare

Vitamina K este un nutrient important pentru coagulare in oeganism. Daca aveti deficit de vitamina K, corpul dumneavoastra se va lupta sa-si vindece ranile si veti fi mai expusi riscului de hemoroizi, mentruatii grele, sangerarea gingiilor etc.

Mod de preparare:

La 100 grame de fructe se folosesc 100 ml de apa si 1 lingurita de miere de albine. Sucul obtinut nu se strecoara, ci se consuma ca atare, imediat de la preparare. Ideal ar fi sa se bea cu 20 de minute inainte de masa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.