Suc de zmeură – 15 beneficii și rețetă fără zahăr adăugat

269

Zmeura roșie este foarte apreciată pentru versatilitatea sa în utilizările culinare și pentru multe alte aplicații. Aproximativ 3% din zmeura roșie este vândută proaspătă, iar restul este procesată în sucuri sau alte produse precum jeleuri, gemuri, iaurturi și produse de cofetărie.

Sucul de zmeură este încărcat cu un conținut ridicat de vitamina C și fier.
Sucul de zmeură roșie este o sursă excelentă de compuși fenolici cu activitate antioxidantă, cum ar fi elagitanine și antociani. Compușii fenolici oferă activități antimicrobiene și ar putea reduce creșterea agenților patogeni intestinali, cum ar fi tulpinile Staphylococcus.

Zmeura roșie scade depunerea lipidelor aortice, ceea ce previne riscul de ateroscleroză. Acest suc oferă efecte benefice împotriva diferitelor tipuri de cancer.
Se crede că zmeura provine din Asia. Zmeura a fost menționată pentru prima dată în 1548 în literatură. Mai târziu, au fost cultivate în America și Europa.

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de zmeură

1. Inima sănătoasă
Zmeura ajută la scăderea inflamației și la reducerea colesterolului depus în artere datorită antocianinei.
Nutrienții fructelor de zmeură ajută la subțierea sângelui, ceea ce face ca inima să poată pompa ușor. Promovează sistemul cardiovascular și previne atacurile de cord în viitor.

2. Pierdere în greutate
Zmeura ajută la creșterea metabolismului. Conține fibre care te fac să te simți plin pentru o perioadă mai lungă de timp. Conține magneziu care topește excesul de grăsime prezent în organism. Fructul are un conținut scăzut de calorii și are o valoare nutritivă ridicată.

3. Oase puternice
Zmeura îmbunătățește sănătatea scheletului, deoarece conține calciu. Calciul este stocat în oase și este eliberat în corp ori de câte ori este necesar. Prezența vitaminelor K, C și B ajută la menținerea sănătății osoase. Oferă ameliorare de la umflături și inflamații.

4. Sănătatea ochilor
Nutrienții oferiți de zmeură împiedică uscarea ochilor. Zmeura previne afecțiuni precum degenerescența maculară, o afecțiune asociată vârstei care afectează ochii.

5. Analgezic
Zmeura are proprietăți analgezice naturale. Conține componente antiinflamatorii care ajută la scăderea durerii cauzate de artrită și gută.

6. Vindecarea rănilor
Sucul de zmeură conține vitamina C și ajută la vindecarea arsurilor și a rănilor. Consumați-l în mod regulat pentru a promova coagularea sângelui. Ajută organismul să se vindece mai repede și să mențină nivelul hormonilor.

7. Prevenirea cancerului
Sucul de zmeură are un antioxidant numit acid elagic, un compus care ajută la combaterea cancerului distrugând celulele canceroase.

8. Sporirea imunității
Zmeura sporește imunitatea promovând capacitatea organismului de a contracara bolile.

9. Anti-îmbătrânire
Uleiul extras din zmeura roșie este folosit ca protecție solară și posedă proprietăți anti-îmbătrânire. Pentru a menține pielea sănătoasă și fermă, folosiți-l în mod regulat.

10. Sănătatea pielii
Zmeura conține acid elagic care previne riscul apariției cancerului de esofag, vezică urinară, plămâni și piele. Scade mâncărimea și uscăciunea pielii poate fi redusă cu ajutorul acestor fructe de pădure.
Zmeura menține unghiile si pielea sănătoase. Unele produse de îngrijire a pielii conțin ulei extras din zmeură datorită abilităților sale remarcabile.

11. Diabet
Sucul de zmeură reglează insulina din organism. Nu are mulți carbohidrați și este plin de fibre. Menține nivelurile normale de colesterol și încetinește creșterea zahărului din sânge. Consumați zmeură dacă sunteți predispus la diabet.

12. Sănătate digestivă
Sucul de zmeură are un conținut ridicat de mangan și fibre, ceea ce ajută la digestia mai lentă, menținându-te plin pentru o perioadă mai lungă de timp. Îmbunătățește ratele metabolice ale corpului și promovează pierderea în greutate. Acest suc previne riscul de infecții ale stomacului la copiii mici.

13. Sursă de antioxidanți
Zmeura apără celulele de radicalii liberi prin încetinirea procesului de îmbătrânire. Antioxidanții conținuți scad riscul bolilor de cancer. Oxidarea scăzută de radicalii liberi instabili duce la mai puține leziuni celulare.

14. Promovarea circulației
Zmeura conține potasiu care reduce tensiunea arterială și alte ingrediente active care acționează ca diluanți ai sângelui. Rezultă o mai bună administrare de oxigen și substanțe nutritive către organism, scăzând simptomele hipertensiunii.

15. Alergii
Sucul de zmeură are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, ceea ce înseamnă eliberarea controlată a citokinelor, precum și a altor molecule inflamatorii.

 Suc de zmeura (500 ml):

– 200 grame zmeură proaspătă
– îndulcitor de ștevie
– apă
– mentă proaspătă

Mod de preparare:
– Spălați bine zmeura într-un jet de apa rece.
– Puneți-o la blender împreună cu un pahar cu apă.
– Strecurați sucul intr-o carafă și completați cu apă.
– Adăugați îndulcitor de ștevie după preferințe.
– Pentru o aromă de prospețime puteți zdrobi câteva frunze de mentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.